Batinić: Prelazak u Zrinjski za mene je bio pravi potez
FOTO: hercegovina.info

Član juniora HŠK Zrinjski

Batinić: Prelazak u Zrinjski za mene je bio pravi potez

S. Mlaćo

Juniori mostarskog Zrinjskog prvi dio sezone u Premijer juniorskog ligi naše zemlje završili su na diobi petog mjesta sa Radnikom iz Bijeljine. 

Mladi Plemići ipak vjeruju da će se u drugom dijelu sezone priključiti  samom vrhu tabele, a dosta se očekuje i od mladog Tomislava Batinića koji je u Mostar stigao iz Sloge Gornji Vakuf Uskoplje.

Batinić je u Slogi debitovao sa 16 godina za seniorsku momčad što dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi. Vjeruje da je prelaskom u Zrinjski napravio sjajan potez za svoje daljnje napredovanje.

"Tim potezom sam jako zadovoljan jer sam uvijek vjerovao u naporan rad, trud i zalaganje. Što se tiče igara u prvom dijelu sezone, zadovoljan sam, ali vjerujem da možemo i bolje. Završili smo na petom mjestu, ali ništa još nije gotovo. Trudit ćemo se, raditi i davati sve od sebe da postignemo što bolje rezultate", priča Batinić za SportSport.ba.

Zrinjski je oduvijek bio sredina koja mladim igračima pruža mnogo u njihovom daljnjem napredovanju. 

"Uslovima i treninzima sam jako zadovoljan, radi se dosta dobro i još bih istakao da me oduševilo to što se treneri trude da poprave svaki nedostatak koji igrač ima", jasan je mladi nogometaš. 

Zadovoljan je onim što je do sada pokazao, ali vjeruje da će to biti i mnogo bolje. Otkriva svog idola, te ambicije za budućnost.

"Na svoje dosadašnje igre gledam kao dobre jer se uvijek trudim da dajem sve od sebe i da se pokažem u što boljem izdanju. Planovi za budućnost su da jednog dqna zaigram za prvi tim Zrinjskog, a poslije da se okušam u nekim jačim ligama. Još jedan od ciljeva i želja je da nastupim za mlade uzraste reprezentacije Bosne i Hercegovine, a moj idol od malena je Zlatan Ibrahimović. On je dokazao da se upornošću i odricanjem može postići puno toga. Omiljeni klub mi je Zrinjski, a pored njega i Borussia Dortmund", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba junior HŠK Zrinjski Mostar Tomislav Batinić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi