Okršaj titana u Minhenu: Već su poznati sastavi Bayerna i Barcelone za spektakl godine?

Nagelsmann i Xavi šalju najjače sastave na teren

Okršaj titana u Minhenu: Već su poznati sastavi Bayerna i Barcelone za spektakl godine?

E. Čaušević

Bayern i Barcelona večeras igraju veliki derbi u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu večeras mogu da uživaju u mečevima Lige prvaka, a sigurno da je u centru pažnje okršaj starih rivala na Allianz Areni.

Bayern je prethodnih godina nanio nekoliko teških udaraca Barceloni, a posebno se pamti meč u četvrtfinalu Lige prvaka prije dvije godine kada je minhenski klub ponizio Katalonce i pobijedio ih sa 8:2.

Ovi klubovi igrali su u grupnoj fazi i prošle godine, a Bayern je ponovo dominirao. Bavarci su slavili u obje utakmice protiv Barcelone, a u oba susreta rezultat je bio 3:0.

Barcelona ove sezone igra dosta bolje nakon što je klub napravio velike promjene u igračkom sastavu i jasno je da će se Katalonci koliko-toliko pokušati osvetiti Bavarcima za sve te poraze.

Prvi udarac Barcelona je zadala na ljeto kada je kupila Roberta Lewandowskog koji je insistirao na transferu u ovaj klub. Čelnici Bayerna pokušali su to da zaustave, ali na kraju su ipak prodali svog najboljeg igrača.

Oglasi

Nakon svega dva mjeseca malo ko je očekivao da će se Lewandowski vratiti u Minhen i zaigrati protiv dojučerašnjeg kluba, a mnogi se pitaju kako će Poljak biti večeras dočekan na Allianz Areni.

Njemački mediji prenose da će ga vjerovatno dočekati zvižducima jer su navijači bili ljuti što je na takav način napustio klub i otišao u Barcelonu. Lewa je dao mnogo Bayernu u prethodnih osam godina, a da li će navijači to znati cijeniti saznat ćemo večeras.

Utakmica na Allianz Areni igra se od 21 sat, a već se špekuliše o mogućim sastavima za koje će se odlučiti Julian Nagelsmann i Xavi Hernandez.

Tako je katalonski Sport već objavio vjerovatne sastave i jasno je da će oba trenera na teren poslati najjaču artiljeriju.

Vjerovatni sastav Bayerna: Neuer, Pavard, Upamecano, Lucas Hernandez, Davies, Kimmich, Sabitzer, Gnabry, Sane, Muller, Mane.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Eric Garcia, Balde, Busquets, Gavi, Pedri, Raphinha, Dembele, Lewandowski.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i tekst

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve utakmice Lige prvaka i kompletnu ponudu sa sjajnim kvotama možete naći na sajtu Volcanobet kladionice. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...moglo bi opet biti trpanje godine.
1 4
nedoni46
spektakl godine hahahaahah
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi