Bayern je već sada zaradio ogroman novac od Lige prvaka

Bavarci na maksimalnom učinku

Bayern je već sada zaradio ogroman novac od Lige prvaka

E. Škorić

Bayern je u srijedu navečer bez većih problema izborio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, po drugi put svladavši Paris Saint-Germain, ovoga puta pred svojim navijačima. Ovaj uspjeh naravno doprinio je još jednoj solidnoj uplati na račun Bavaraca, koji mogu da "žive" samo od ovog takmičenja.

Tačno na Valentinovo igrač minhenskog Bayerna Kingsley Coman uspio je utišati cijeli Park prinčeva. Francuz je u 53. minuti postigao jedini pogodak u tom susretu, čime je njemački prvak doveo u vrlo dobru situaciju pred revanš.

Očekivao se mnogo veći otpor PSG-a i bolje izdanje u revanšu, ali uslijedio je još teži poraz. Eric Maxim Choupo-Moting i Sege Gnabry dotukli su goste iz Pariza.

Bayernove zvijezde su u dva meča dale tri gola PSG-u, dok su svoju mrežu sačuvali. Pokazalo se da je Bayern u ovom trenutku iznad PSG-a i bez ikakve dileme glavni favorit za trofej u takmičenju, iako se s tim neće složiti brojni navijači Real Madrida ili, čak, Manchester Cityja.

Osim prestiža, tu je i novac. Bayern je dobio pozamašan bonus od UEFA-e za do sada ostvarene rezultate i maksimalan učinak od osam pobjeda i tek jedan primljen gol na putu do četvrtfinala, gdje su osim njih, za sada, još i Chelsea, Benfica i Milan.

Prema portalu sport.de, zahvaljujući svom uspjehu Bayern može računati na bonus do 10,6 miliona eura. Bayern je tako u aktuelnoj kampanji već inkasirao nešto više od 89 miliona eura po sustavu bonusa – valja spomenuti da su čelnici Bundeslige u Ligi prvaka dobili apsolutno sve utakmice.

Oglasi

Ako "Die Roten" osvoji Ligu prvaka i ponovi uspjeh iz 2020. godine, igrači Juliana Nagelsmanna ukupno će dobiti preko 121 milion eura, a zamislite još zaradu ostvarenu od ulaznica na tim najvećim evropskim utakmicama.

No, Bayern mora ostati fokusiran na četvrtfinale, a rivala za tu rundu takmičenja će saznati 17. marta kada će se obaviti žrijeb.

Veliko finale Lige prvaka održat će se 10. lipnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Ovo mjesto već je ugostilo ključnu utakmicu Lige prvaka - 2005. godine, kada je Jerzy Dudek izveo svoj poznati ples između stativa i kada je Liverpool pobijedio Milan na jedanaesterce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U međuvremenu, Bayernu slijedi bundesligaški okršaj sa Augsburgom kod kuće. Duel je zakazan za nedjelju, a kvote za isti možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice. Bayern je vodeći na tabeli s 49 bodova, s tim da i Borussia Dortmund, koja je u utorak navečer ispala od Chelseaja, ima isti broj bodova. Treći je Union Berlin s 44, a četvrti Leipzig s 42 boda.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije samo Bayern zaradio nego svi tzv "Veliki" klubovi jer "Mali" mogu Champions Legau gledati samo, pored malih ekrana. To je ta FIFA i UEFA!
0 0
Adrian
U finalu sa Realom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi