Njemačka policija zaustavila autobus Plzena, Česi šokirani s onim što je potom uslijedilo

Prijatno iznenađenje

Njemačka policija zaustavila autobus Plzena, Česi šokirani s onim što je potom uslijedilo

E. Škorić

Češki prvak Viktoria Plzen smješten je u grupu smrti u Ligi prvaka zajedno s Barcelonom, Bayernom i Interom.

Plzen je u prva dva kola doživio poraze od Barcelone i Intera, a večeras mu slijedi jako teško gostovanje ekipi Bayerna u Minhenu.

Česi će biti apsolutni autsajderi i bilo bi svjetsko čudo ako bi neporaženi napustili stadion njemačkog prvaka. Kvote koje nudi Volcanobet kladionica možda najbolje svjedoči o tome kolika je trenutna razlika između dva tima.

Interesantno je da je autobus s gostima iz Češke zaustavljen na autoputu u Njemačkoj koji se kretao prema Allianz-Areni. Lokalna policija je rekla da se radi o rutinskoj kontroli, ali intervencija policajaca je iz jednog neobičnog razloga.

Pomoćni trener Plzena Pavel Horvath je objavio na društveni mrežama detalje susreta s policijom.

"I već nas imaju. Vjerovatno su uplašeni i žele nas zaustaviti na putu", našalio se, pa dodao: "Pitam se šta bi oni htjeli od nas. Vjerovatno autogram" rekao je Horváth s osmijehom na licu.

Oglasi

Međutim, ispostavilo se da su policajci koji su zaustavili autobus Plzena zapravo zagriženi navijači TSV 1860, lokalnog rivala Bayerna. Unatoč činjenici da ovaj tim igra 3. ligi, klub je bio jedan od osnivača Bundeslige 1963. godine i odigrao je 20 sezona u Bundesligi.

Policajci su, vidjevši boje Viktorije, željeli da motivišu češku ekipu da se pokaže u što boljem svjetlu i da pokuša da zaustavi trupe Juliana Nagelsmanna.

Bayern ima šest bodova u grupi smrti i gol - razliku 4:0, Barca je s tri boda i gol razlikom 5:3, a isto bodova ima i Inter s gol razlikom 2:2. Plzen je na dnu bez bodova i sa 1-7 gol-razlikom i pravo je pitanje šta će biti nakon večerašnje noći.

Duel u Minhenu igra se od 18:45 sati, dok će daleko više pažnje privući meč Intera i Barcelone koji se igra od 21 sat. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve mečeve Lige prvaka imate u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice na OVOM linku!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Da zaustave nas autobus i provjere ko su starleta ismira, celavi brnjo hadzic i direktorica mica, pozlilo bi im!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi