Sigurni smo da to sam nije očekivao: Messi iznenađen prijemom u Minhenu

Skandirali su njegovo ime

Sigurni smo da to sam nije očekivao: Messi iznenađen prijemom u Minhenu

E. Škorić

Najbolji na svijetu, Lionel Messi, jutros je sa ostatkom PSG-ove momčadi stigao u Minhen, gdje će dva velikana sutra odmjeriti snage u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

PSG je u prvoj utakmici doživio poraz rezultatom 1:0, ali ima velika očekivanja sutra. Nema povrijeđenog Neymara, no tu su, zdravi i potpuno spremni, ponajbolji na svijetu - Messi i Mbappe.

Lionel Messi najcjenjeniji je nogometaš na planeti. Ujutro ovog utorka, čovjek iz Rosarija stigao je s PSG-om u Njemačku kako bi se u srijedu suočio s Bayern, a kada je službeni autobus stigao do hotela, počelo je skandiranje njegovog imena od strane domaćih.

Dok je autobus pokušavao proći ulicama Minhena, velika skupina navijača okružila je vozilo i podigla telefone kako ne bi propustila priliku uslikati ili snimiti Argentinca kojemu su pljeskali.

Navijači su navijali u ritmu "Messi, Messi, Messi" i "prvak svijeta" bez obzira na to što su neki od nogometaša koji su bili u skupini bili igrači iz Francuske, koju je Messijeva Argentina pobijedila u ludom finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iako će sutra Messi htjeti da izbaci njihov Bayern, Nijemci su bili oduševljeni njime i skandirali su mu. Valjda to najbolje govori ko je Lionel Messi. Video dočeka pogledajte OVDJE.

"Važno je doći nakon tri pobjede koje su nam dale samopouzdanje i omogućile nam da radimo s drugačijim raspoloženjem. U Minhen idemo po pobjedu. Svjesni smo težine izazova, ali smo spremni. Bit će neizvjesno kao i prva utakmica, u kojoj su odlučivali sitni detalji. Ekipa je bila dobra u posljednje vrijeme i svi se nadamo da ćemo nastaviti takmičenje", poručio je Messi pred polazak u Bavarsku.

Utakmica Bayern - PSG na programu je u srijedu od 21 sat. Bayernu nedostaju Neymar, Kimpembe i Renato Sanches, a Bavarcima Lucas Hernandez, Mazraoui, Neuer i Pavard.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi