Potencijalni sastav BiH za večeras: Petev prisiljen na improvizovanje

Nedostaju dva važna igrača

Potencijalni sastav BiH za večeras: Petev prisiljen na improvizovanje

E. Škorić

U okviru petog kola grupe 3 B Lige nacija sastaće se u Zenici večeras od 20.45 sati BiH i Crna Gora.

Bit će ovo okršaj za prvo mjesto i prilika i jedne i druge da sebi "olakšaju život". Zmajevi bi pobjedom osigurali promociju u A diviziju Lige nacija, imali bi bolji status u žrijebu za kvalifikacije za EP, ali i mogućnost da kroz baraž izbore EURO 2024.

Isto žele i Crnogorci i zato će pokušati da pobijede u Zenici, iako su blagi autsajderi u odnosu na Edina Džeko i društvo.

Stevan Jovetić je jedan od ključnih igrača Crne Gore, nedavno se tek vratio nakon teške povrede, ali se očekuje da bude starter. Vratio se i Nikola Vukčević, ali nedostaje stoper Atletica Stefan Savić.

Mijatović - Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović - Šćekić, Vukčević, Janković - Marušić, Osmajić - Jovetić.

To je sastav Crne Gore koji bi trebao večeras da istrči na travnjak Bilinog polja.

Oglasi

Što se tiče bh. reprezentacije, nedostaju Luka Menalo, Rade Krunić i Anel Ahmedhodžić, pa je Ivajlo Petev na mukama, no mogao bi se na terenu naći ovaj tim:

Šehić - Dedić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac - Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot - Gojak, Stevanović - Džeko.

To je pretpostavka novinara, ali vidjet ćemo na kraju šta će uraditi bugarski stručnjak i da li će ipak praviti neke neočekivane i iznenađujuće poteze.

Mnoge je razočarao Krunić, koji je zbog povrede otpao za ove mečeve Lige nacija u septembru, a ubrzo se pojavila fotorafija s treninga Milana na kojoj se vidi kako bez problema odrađuje isti.

Petev je bio upitan o tome, ali je rekao kratko: "Nemam više informacija od onog što sam rekao prošli put. Stara je povreda, dobio je injekciju u ponedjeljak i to je to".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kvote za utakmicu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice klikom OVDJE. 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

rl9_barca
Mislim da bi trebalo s dva napadaca,dzeko i demirovic(igra sad standardno ,borben je jbg) ,,jer ovamo gojak nije u nekoj formi da bi igrali s toliko veznjaka
5 0
denimen9
Šta Gico kaže, smijem li ljiljanku ponijeti? Ima li kakvih korona mjera ovaj put? Raspršuju li čestice mahanjem zastave i tako to?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi