Azzurri predvođeni zvijezdom Milana danas u Zenici: Italijani već "znaju" oba sastava

Gosti favoriti na meču

Azzurri predvođeni zvijezdom Milana danas u Zenici: Italijani već "znaju" oba sastava

E. Škorić

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici ugostiti Italiju.

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naši mladi nogometaši dočekuju jaku Italiju, a duel na Bilinom polju igrat će se od 17:30 sati. U prethodna tri meča kvalifikacija smo remizirali s Crnom Gorom i Švedskom, dok smo od Irske poraženi s 2:0.

Sada slijedi najteži protivnik i najveći izazov za ovu generaciju. U goste stiže moćna Italija predvođena zvijezdom Milana Sandrom Tonalijem, koji je trebao da bude dio prvog tima, ali je ipak odlučeno da zaigra za U21 selekciju Azzurra.

Inače, mlade reprezentacije BiH i Italije su do sada odigrale dva susreta. U Mantovi 2009. godine bilo je 1:1, a godinu dana kasnije u Sarajevu 1:0 za goste iz Italije.

Mediji u Italiji su u najavi meča u Zenici već "odredili" sastave. Prema njihovim procjenama, Italija će igrati u sastavu 4-3-3, a na teren će istrčati Russo, Bellanova, Pirola, Carboni, Udogie, Rovella, Tonali, Ricci, Cancellieri, Lucca i Colombo.

Što se tiče BiH, Italijani vjeruju da će selektor Slobodan Starčević da izvede sljedeće igrače u formaciji 4-2-3-1:

Ćetković, Dedić, Milojević, Barišić, Nikić; Begić, I. Savić; Drlja, Bašić, Kulašin; Mašić.

Utakmica u Zenici počet će u 17:30 sati, a moguće je ostaviti okladu na sajtu MaxBet kladionice

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Tas14
Cetkovic ahahaha i ostali borcevi puleni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi