Bira se najbolji mladi igrač, a u žiriju Platini, Van Basten, Messi, Ronaldo...

Novina France Footballa

Bira se najbolji mladi igrač, a u žiriju Platini, Van Basten, Messi, Ronaldo...

E. Škorić

France Football od 1956. godine dodjeljuje Zlatnu loptu, a od ove godine birat će i nogometašicu, te igrača do 21 godine.

U konkurenciji za najboljeg mladog igrača bit će svi oni do 21 godine, a u žiriju će biti velika imena i osvajači Zlatne lopte. Tako će mladu zvijezdu birati Bobby Charlton, Beckenbauer, Platini, Van Basten, Cristiano Ronaldo, Messi i mnogi drugi.

Po svemu sudeći ova nagrada pripast će mladoj zvijezdi PSG-a Kylianu Mbappeu, ali France Football će tu odluku saopštiti 3. decembra.

Podsjećamo da je Zlatna lopta sada podijeljena i da FIFA ima svoju The Best, ali i dalje je ona od France Footballa "prava" i mnogi ipak žele nju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se izbora za najbolji nogometašicu svijeta tiče, tu će u žiriju biti najbolje igračice svijeta, što aktuelne, što bivše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi