Bomba iz Hrvatske: Rudeš doveo bivšeg člana Real Madrida i Liverpoola
FOTO: nkrudes.com

Španjolac pojačao fenjeraša 1. HNL

Bomba iz Hrvatske: Rudeš doveo bivšeg člana Real Madrida i Liverpoola

S. Mlaćo

Pomalo nevjerovatna vijest dolazi iz Hrvatske. Nekadašnji talenat Real Madrida i Liverpoola Španjolac Rafael Paez Cardona (24) novi je član hrvatskog Rudeša. 

Rudeš je trenutno posljednjeplasirani tim 1. HNL a samo 13 bodova i gotovo sigurno će naredne sezone igrati u 2. HNL, ali to ih nije spriječilo da dovedu veoma zvučno pojačanje.

Cardona je nastupao za U-18 i U-19 Real Madrida, te U-23 Liverpoola, a zatim se okušao i u Bologni, Eibaru, Alcoronu, Murciji, te Alavesu odakle i dolazi u Rudeš.

“Sretan sam što sam ovdje. S novim suigračima je sve u redu i jedva čekam početi igrati i pobjeđivati", kazao je Cardona za nkrudes.com.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Cardona nastupa na poziciji stopera, a iz Rudeša su mu poželjeli dobrodošlicu.

Treba istaći da Alaves i Rudeš imaju potpisan ugovor o desetogodišnjoj saradnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi