Braunschweig i Den Haag u borbi za promociju i najveće kvote na svijetu

Nigdje na svijetu nećete naći veće

Braunschweig i Den Haag u borbi za promociju i najveće kvote na svijetu

Sponzorski tekst

Počinje nova sedmica, a kladioničari, uprkos nešto "tanjoj" ponudi, ne moraju da brinu. Zanimljivih mečeva u ponudi ovog ponedjeljka ne nedostaje, pa su Mozzartove kladionice bile velikodušne za današnji dan i ponudile najviše kvote na svijetu kada su u pitanju dva meča. Jedan u trećem rangu Njemačke i jedan u drugoj ligi Holandije.

Kandidat za promociju, Eintracht iz Braunšvajga, favorit je protiv drugog tima Borusie Dortmund, koji je potpuno van forme, dok se od Haaga očekuje da uprkos finansijskim problemima ne odustane od borbe za doigravanje za ulazak u Eredivisiju. 

BORUSIA DORTMUND II - EINTRACHT BRUNSCHWEIG (PONEDJELJAK, 19.00), DVOJKA 2.15

Prošle sezone drugi tim Borusie Dortmund osvojio je regionalni turnir, što joj je omogućilo da igra u trećoj ligi Njemačke. Inače, to je bio treći put da su "mali" Milioneri podigli pehare Regionalne lige Zapad. Nakon 30 kola tekuće sezone, Dortmund ima 12 pobjeda i pet remija, što mu je donijelo 41 bod i trenutno je 11. na tabeli. Nakon uspjeha u meču sa Haveleseom (1:0), Borussia je izgubila četiri borbe zaredom. U prošloj utakmici žuto-crni nisu uspjeli da se bore sa Würzburger Kickersima (1:3) na gostovanju, a danas će se u posljednjem meču 31. kola sastati s Eintracht Braunschweigom. Nakon što je prošle sezone napustio Zweitu, Eintracht je ušao u bitku za povratak u drugu najmoćniju ligu Njemačke. Odigrao je 29 kola i upisao 14 pobjeda i devet remija, pa sa 51 bodom zauzima petu poziciju na tabeli. Nakon pobjede nad Mannheimom (3:0), žuto-plavi su izgubili od Saarbruckena (2:0). Zaostatak od druge pozicije, koja daje pravo na direktan plasman u drugu ligu, je šest bodova, uz dvije utakmice manje.

HAAG - TELSTAR (PONEDJELJAK, 20.00), KEC 1.85

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Den Haag je nakon 29 utakmica osvojio 50 bodova i nalazi se na sedmom mjestu drugog ranga Holandije, sa dvije utakmice manje od svih konkurenata. Klub ima određenih finansijskih poteškoća, zbog kojih je već pretrpio određene sankcije, a odlukom Fudbalskog saveza oduzeto mu je šest bodova. To se donekle negativno odrazilo na motivaciju igrača, koji su donedavno računali na promociju. Tim je vezao dva remija, a posljednji protiv Volendama (1:1), koji je drugi na tabeli. Večerašnji rival Haaga u posljednjem meču 28. kola Erstedivision Telstar nema iste ambicije i vještine kao njegov protivnik. Sakupio je 32 boda u 30 mečeva i trenutno zauzima 14. mjesto u ukupnom plasmanu. Telstar je nakon dva poraza u nizu u prošlom kolu na svom terenu savladao Dordrecht (1:0), ali je teško računati na plasman među osam najboljih, odnosno nastavak borbe za promociju.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.