Richarlison zbog Neymara ponizio veznjaka Manchester Uniteda: "Ustani, tu on sjedi"

Nevjerovatno

Richarlison zbog Neymara ponizio veznjaka Manchester Uniteda: "Ustani, tu on sjedi"

E. Škorić

Nema nikakve sumnje da je PSG-ov napadač Neymar glavna faca u reprezentaciji Brazila, pa shodno tome uživa u dodatnim privilegijama i ima posebno mjesto u ekipi.

Brazilci su imali tradicionalno timsko fotografisanje pred sami početak Svjetskog prvenstva u Kataru, ali jedan detalj iz videa objavljenog od strane Brazilskog nogometnog saveza mnogima je zapao za oko.

U pripremi za timsku fotografiju, Tottenhamov napadač Richarlison prilazi do Freda, pa veznjaka Manchester Untieda diže sa klupe i šalje na drugo mjesto, poručivši mu da je sjeo na mjesto koje pripada Neymaru.

"Idi na drugu stranu", govori mu Richarlison, a Fred uzvraća: "Idi ti". Izgledalo je na trenutke kao da se šale, ali čini se da Fredu ovo nije najbolje sjelo i da se osjetio poniženim. No, na kraju je shvatio da je Neymar ipak glavna faca reprezentacije, pa je poslušao Richarlisona.

[twitter]https://twitter.com/BrasilEdition/status/1593805756452962304[/twitter]

Brazilci su danas krenuli iz Torina prema kataru, a očekuje se da Titeovi izabranici negdje oko 23:15 stignu na odredište.

Oglasi

Brazilska delegacija odsjest će u hotelu Westin Doha, a trenirat će na stadionu Grand Hamad, domu domaće ekipe Al Arabi. Stadion neće ugostiti utakmice Svjetskog kupa, bit će isključivo za Brazil i udaljen je otprilike četiri kilometra od hotela u kojem će odsjesti Brazilci.

Brazil će debitovati 24. novembra, u četvrtak, protiv reprezentacije Srbije. Kamerun i Švicarska igraju drugi susret prvog kola grupe G.

Ovo će Brazilcima biti prilika da osvoje rekordni šesti naslov svjetskog prvaka, ali neće biti lako jer poznato je da će biti jaka konkurencija. Trofeju se nadaju i Argentinci s Lionelom Messijem, Englezi, Francuzi, Španci, kao i neke sile iz sjene poput Portugala, Nizozemske, Hrvatske, Belgije...

Posljednji put Brazilci su bili svjetski prvaci 2002. godine, a na prethodnom Svjetskom prvenstvu 2018. ispali su u četvrtfinalu nakon poraza od belgijske reprezentacije 1:2.

Volcanobet nudi kvote za sve mečeve Svjetskog prvenstva, a reprezentacija Brazila će u četvrtak odmjeriti snage sa Srbijom? Imaju li susjedi neku šansu protiv moćnog Brazila? OVDJE pogledajte kvote za taj meč.

Oglasi

TITE IMA JEDAN OD NAJMOĆNIJIH NAPADA NA SVIJETU

Selektor Tite 13 dana uoči turnira u Kataru odabrao je igrače koji će se boriti za brazilski dres na turniru. Na spisku tri golmana, osam defanzivaca, šest veznjaka i čak devet napadača. Na spisku su samo tri igrača iz brazilske lige. Među prozvanima nisu bili, između ostalih, Roberto Firmino iz Liverpoola i defanzivac Gabriel iz Arsenala. Za mjesto na golu Brazila borit će se dvojica najboljih svjetskih golmana - Alisson iz Liverpoola i Ederson iz Manchester Cityja.

U odbrani je Tite iznenadio prije svega pozivom Danija Alvesa koji je posljednji meč odigrao u septembru. Ovaj 39-godišnjak trenutno trenira s rezervama Barcelone kako bi bio spreman za posljednji turnir u karijeri. U odbrani Brazila su još Eder Militao iz Reala, Thiago Silva iz Chelseaja, a tu je i PSG-ov Marquinhos.

U sredini terena brazilski selektor stavio je samo šest igrača, no na njemu su brojne zvijezde svjetskog nogometa. Ići će između ostalih i u Katar Casemiro iz Manchester Uniteda i Fabinho iz Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najjači dio ove reprezentacije je svakako onaj ofanzivni. Čak devetorica ofanzivaca na spisku, a među njima i Neymar, Vinicius Junior, Antony, Gabriel Jesus, Raphinha, Richarlison, Rodrygo, ali i Gabriel Martinelli iz Arsenala.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Nikad ovo Brazil neće osvojiti. Pogtovo ne sa ovakvim ponasanjem i da je neko iznad nekog drugog. Srbija će ih uzeti prvu tekmu.
0 2
Koba84
Spuco bi ga i napustio repku. ****m i njega i Neymara
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi