Brotnjo vodi na polusezoni

Liga 12 KSHB

Brotnjo vodi na polusezoni

Završen je prvi dio sezone Lige 12 KS Herceg-Bosne. Lider na polusezoni ostao je KK Brotnjo koji je upisao nove bodove, lakše od očekivanog, protiv Rame.

Sve je bilo gotovo do poluvremena kad su Čitlučani već imali „dupli“ rezultat - 66:33.

Vitez u stopu prati Brotnjo i to su jedine ekipe sa samo jednim porazom. Vitežani su u odlčnoj utakmici slavili na Pecari protiv mlade ekipe Široki II zahvaljujući briljantnoj igri Željka Palavre koji je postigao 44 poena.

Zrinjski II je prebrodio krizu i upisao drugu uzastopnu ubjedljivu pobjedu. Ovaj put poraženi su košarkaši iz Livna koji su u seriji loših utakmica. Ponovo je blistao nekadašnji Odžačanin Hasandić sa 28 poena.

Crni vikend imali su košarkaši iz Kiseljaka. Najprije su u svoj dvorani u petak pretrpili neočekivan težak poraz od Ljubuškog, koji su konačno bili kompletni i uz pojačanje Lovrića, te izvrsne Gašpara, Mijatovića i Škegru će predstavljati u drugom dijelu Lige teškog protivnika svim ekipama.

Sutradan su Kiseljačani otputovali u Odžak na zaostalu utakmicu 10.kola i doživjeli pravu katastrofu. Jedina svijetla točka bio je Filip Čondrić, dok su Posavce još jednom predvodili sjajni Horosković (26) i Jupić (25).

Najneizvjesnija utakmica bila je u Tomislavgradu gdje su se sastale dvije posljednje, ali i najmlađe ekipe. U lijepoj utakmici,presudilo je ipak iskustvo Đikića i M.Bakovića dok su kod gostiju najbolji bili Biogradlija i Milić.

Posušje i Odžak svoj susret igraju kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.