Casemiro se rasplakao zbog crvenog kartona, znao je šta ga čeka

Poznato koliko će pauzirati

Casemiro se rasplakao zbog crvenog kartona, znao je šta ga čeka

E. Škorić

Bivši igrač Real Madrida, Casemiro, dva je puta isključen u posljednje tri utakmice Premier lige.

Casemiro igra na osjetljivoj poziciji i često je na rubu kartona. Njegova uloga na terenu je poput tjelohranitelja, pa doslovno "štiti" svoje saigrače u veznom redu i ispravlja njihove greške.

Tako je godinama u Real Madridu bio kartoniran, ali nikada noseći dres Kraljeva nije dobio direktan crveni karton, a u Manchester Unitedu je za nepunu prvu sezonu dobio već dva direktna crvena kartona.

Brazilac je samo dvaput bio isključen ranije, oba u LaLigi, zbog dvostrukog žutog kartona i to protiv Barcelone 2020/2021. i protiv Valladolida 2018/19.

Protiv Crystal Palacea je ove sezone dobio direktan crveni karton, odradio tri meča suspenzije, a onda je i danas zbog oštrog starta nad Carlosom Alcarazom morao pod tuš u 32. minuti.

Sudija Anthony Taylor prvo mu je dao žuti karton, ali ga je VAR natjerao da se ispravi, pa je Brazilcu poništio žuti, a dao mu crveni karton.

Oglasi

Ne čudi što je Casemiro snužden, gotovo u suzama, napustio travnjak Old Trafforda. Nakon 496 utakmica bez ijednog crvenog kartona, sada ih je dobio dva u osam utakmica.

Treba napomenuti da nijedan igrač Manchester Uniteda nije dobio dva izravna crvena kartona u istoj Premier ligi sezoni od Nemanje Vidića u sezoni 2013/14 . U slučaju Casemira, između jednog i drugog je prošlo samo 36 dana.

Nakon utakmice s Palaceom dobio je tri meča suspenzije, a zbog ponovljenog prekršaja njegova suspenzija sada iznosi četiri utakmice u Premier ligi.

Svakako će nedostajati svojim saigračima u utakmicama koje dolaze, a to su; Brighton, Fulham, Newcastle i Brentford.

Ipak, bit će na raspolaganju momčadi u četvrtak navečer u revanšu osmine finala Evropske lige protiv Real Betisa. U prvoj utakmici bilo je 4:1 za United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vikend je bogat ponudom sjajnih utakmica širom Evrope, a Volcanobet kladionica nudi najbolje kvote za vas. Kliknite OVDJE i uvjerite se u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Popij jedan 7up i bit ce ti odmah bolje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi