Celtic siguran pred svojim navijačima

Škotska Premier liga, 7. kolo

Celtic siguran pred svojim navijačima

E. Škorić

Nakon gostujuće pobjede Rangersa nad Dundee Unitedom, danas su odigrana još četiri susreta sedmog kola škotske Premier lige.

Celtic je uzvratio gradskom rivalu, pa je s ubjedljivih 4:0 na Celtic Parku savladao Motherwell i tako Rangersima došli na bod. Dva gola postigao je Forrest, a po jedan Ledley i Ki S-Y.

Tade je doveo Inverness u vodstvo protiv Heartsa u 50. minuti, ali je gostima bod donio Elliot pogotkom u 81. minuti. S 3:2 je Kilmarnock bio bolji od Dufermlinea (po dva gola Heffernana i Thomsona na obje strane) dok je bez golova okončan okršaj St. Mirrena i St. Johnstonea.

Škotska Premier liga, 7. kolo:

Celtic - Motherwell  4:0 (Forrest 9, 74, Ledley 33, Ki S-Y 67)
Inverness - Hearts 1:1 (Tade 50/ Elliot 81)
Kilmarnock  Dufermline 3:2 (Heffernan 32 - penal, 45, Kroca 62/ Thomson 14, 49)
St. Mirren - St. Johnstone 0:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.