City rutinski, sada čeka da Liverpool konačno kiksa

Građani smanjili zaostatak

City rutinski, sada čeka da Liverpool konačno kiksa

E. Škorić

Manchester City je na Selhurst Parku u Londonu s 2:0 savladao Crystal Palace u susretu 9. kola Premier lige.

City je bio pod imperativom pobjede zbog situacije u kojoj se nalazi, odnosno ranijih kikseva zbog kojih je Liverpool otišlao na plus osam.

Građani, iako bez ijednog stopera, s Fernandinhom, Cancelom i Mendyjem u defanzivi, nisu imali većih problema u gostima kod uvijek neugodnog Palacea.

Dva gola u razmak od dvije minute bila su dovoljna Građanima za trijumf. Prvi je došao u 39. minuti kada je Bernardo Silva uposlio Gabriela Jesusa, a ovaj pogodio, a drugi u 41. minuti kada je David Silva iskoristio asistenciju Raheema Sterlinga.

Iako se očekivalo da će biit još pogodaka do kraja, ostalo je 2:0, a Pepu Guardioli je najvažnije da nije bilo novih povreda i da je nejgov tim ostvario tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se Redsima primakao na pet bodova, s tim da Liverpool sutra gostuje Manchester Unitedu na Old Traffordu.

Premier liga, 9. kolo:
Crystal Palace - Man. City 0:2 (Jesus 39, D. Silva 41)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti