Ronalda su teško zaustavljali, ali "najjača odbrana ikad" ga je prosto uništavala

Nije im ništa mogao

Ronalda su teško zaustavljali, ali "najjača odbrana ikad" ga je prosto uništavala

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je tokom slavne i velike karijere igrao protiv vrhunskih defanzivaca i naravno uživao je u tome, no nije uvijek bio tako nadmoćan.

Defanzivci su se uglavnom mučili prilikom pokušaja da zaustave jednog od najboljih igrača svijeta. Portugalac je u dresovima Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa stavljao na ozbiljna iskušenja sve one s kojima se našao oči u oči na zelenom terenu. Štaviše, defanzivci poput Puyola, Piquea, Thiaga Silve ili Nemanje Vidića imali su velike probleme s Portugalcem.

No, neki su pak Ronalda "izluđivali", naročito dok je još gradio svoju karijeru. Kao igrač Manchester Uniteda je sa 20 godina došao na najveće iskušenje kada je nogomet u pitanju. Radi se o duelima sa Milanom u sezoni 2004/05, timom koji se i danas smatra jednim od najboljih i najjačih svih vremena.

Crveni vragovi su izbačeni u osmini finala od Rossonera jer su izgubili s 1:0 i na San Siru i na Old Traffordu, a Milan je eto kasnije u onom čuvenom finalu izgubio od Liverpoola.

A revanš u sjevernoj Italiji bio je značajan za mladog Ronalda jer se suprotstavio legendarnim defanzivcima kao što su Cafu, Maldini, Nesta i Stam. Ta odbrana bila je prosto neprobojna za sve, pa i za tada mladog Ronalda, koji je doduše u napadu imao strašnu pomoć u vidu Ruuda van Nistelrooya i Waynea Rooneyja.

Oglasi

Međutim, Ronaldo je bio potpuno nemoćan u svojim prodorima, Cafu i Maldini su ga "jeli" na terenu.

Ronaldo je ipak uspio lansirati nekoliko ubačaja u šesnaesterac Milana, ali gotovo sve su dočekali Stam i Nesta, pa će čuvena četvorka iz zadnje linije Milana ostati upamćena kao jedina koja je u dva meča doslovno Ronalda učinila nevidljivim.

Ronaldo je tada bio jako frustriran i pokazao je to na terenu s jednim žestokim okršajem s Cafuom. Interesantno da je kasnije Ronaldo u jednom intervjuu na pitanje ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao, odgovorio da je to Ashley Cole, ali nismo baš sigurni da je bio iskren.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi