Ronalda ni njegovi dojučerašnji saigrači više ne poštuju

Baily ga je "zaboravio"

Ronalda ni njegovi dojučerašnji saigrači više ne poštuju

E. Škorić

Eric Bailly (28) od ovog je ljeta jednu sezonu na posudbi iz Manchester Uniteda u Olympique Marseilleu. ¸

U intervjuu za francuski list L'Equipe reprezentativac Obale Slonovače sada otkriva koji su ga se nogometaši najviše dojmili na Old Traffordu i zanimljivo da je štoper "zaboravio" Cristiana Ronalda.

"Znao sam mnogo sjajnih igrača u Manchesteru. Ali ako moram govoriti o svima koji su me impresionirali, onda ovaj intervju nećemo nikad završiti", kazao je Baily, a onda postao konkretan:

"Bilo je nevjerovatnih talenata, i starih i mladih. Stvarno me oduševio neko poput Marcusa Rashforda, ali i Anthony Martial također".

Govoreći o nevjerovatnim talentima, Baily je ili zaboravio Portugalca s kojim je igrao ili ga je jednostavno namjerno odlučio ignorisati.

Bailly i peterostruki najbolji svjetski nogometaš igrali su za Manchester United prošle sezone, ali su rijetko igrali zajedno.

Oglasi

No, to je još jedan niski udarac za Portugalca: od ove sezone bivša zvijezda Reala sjena je samog sebe. U deset utakmica za United, evropski prvak iz 2016. zabio je samo dva puta, a pažnju uglavnom privlači nemotiviranim ponašanjem i zanovijetanjem.

Sada se opet aktivirala priča o njegovom odlasku i u januaru postoji mogućnost da napusti Old Traffordu.

Navodno je Erik ten Hag spreman da pusti Ronalda, koji ima ugovor do sljedećeg ljeta, ali prvi treba da dođe ponuda koja će biti prihvatljiva i klubu, ali i zahtjevnom Portugalcu koji želi opet da igra Ligu prvaka.

Nizozemac je nedavno priznao da je Ronaldo više nego nezadovoljan trenutnom situacijom.

"Nikada vam neću reći ništa iz razgovora sa svojim igračima, to ostaje među nama, naravno da je to jasno. Ali naravno da je posebno Cristiano vrlo ambiciozan, svi to znamo. Nije sretan kad ne igra. Naravno da želi igrati i ljut je kad ne igra", kazao je Ten Hag.

Ronaldo u posljednje vrijeme ne igra puno u Premier ligi, dok je starter u Evropskoj ligi gdje se United dosta muči, a sinoć je tek u samoj završnici uspio dati gol za pobjedu protiv kiparske Omonije na svom Old Traffordu.

United će u nedjelju u sklopu 11. kola Premier lige od 15 sati ugostiti sjajni Newcastle. Ova dva tima na tabeli dijeli samo jedan bod. Utd je peti sa 15, Newcastle šesti sa 14 bodova. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

I tu utakmicu Uniteda, kao i sve ostale sportske događaje pronađite na sajtu Volcanobet kladionice i uživajte u velikim kvotama! Kliknite OVDJE da pogledate bogatu ponudu.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi