Ferdinand je otkrio kakvi komentari najviše "hrane" Ronalda, ima veze s Messijem

Bivši saigrač Portugalca

Ferdinand je otkrio kakvi komentari najviše "hrane" Ronalda, ima veze s Messijem

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo igrao odlično Evropsko prvenstvo sa pet golova u grupnoj fazi i njegova želja za dokazivanjem i obaranjem rekorda je veća nego ikad, barem takav dojam ostavlja.

Sa dva gola Francuzima Ronaldo je stigao do 109. gola u dresu reprezentacije Portugala, te se izjednačio sa Ali Daijem kao najefikasniji u historiji reprezentacija.

Svakako ima i onih koji će umanjiti Ronaldov učinak u grupnoj fazi pošto je tri od pet golova postigao iz penala. Dva puta je uspješno realizovao penale kaznene udarve protiv Francuske te jednom protiv Mađarske.

U komentarisanju Ronaldovih igara na Euru Rio Ferdinand, njegov bivši saigrač iz Manchester Uniteda, govorio je kakvi to komentari najviše "hrane" sjajnog Portugalca. Sve ima veze sa Lionelom Messijem.

Ferdinand se tom prilikom obraćao Garyju Linekeru i prenio mu je sadržaj tekstualne poruke koju je jedne prilike dobio od Ronalda.

"Ronaldo je opsesivan da postane najbolje. On je fenomenalan fudbaler, ali i neko ko u svakom trenutku utakmice misli da da nešto od sebe."

"Negativnost koristi kao gorivo. Ti (Lineker) si rekao da je Messi bolji, on mi šalje poruku i pita zašto si to rekao. To je takmičarska priroda da budeš najbolji", ispričao je Ferdinand.

Iako se Messi i Ronaldo jako cijene i govore najbolje jedan o drugom, vrlo je jasno da između njih vlada veliko rivalstvo bez obzira što je Portugalac napustio Real i otišao u Juventus.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, Portugal osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Belgije. Sjajnu ponudu za meč koji se igra 27. juna nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi