Ronaldo saigrače počastio večerom u Dohi, trojica odbila doći
Detalj sa večere Ronalda i saigra

Platio kompletan račun

Ronaldo saigrače počastio večerom u Dohi, trojica odbila doći

E. Škorić

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo (37) nagradio je svoje saigrače (3:2) večerom nakon ostvarene pobjede nad Ganom (3:2) na početku Svjetskog prvenstva.

Nakon utakmice u kojoj je postigao gol, CR7 je napravio gestu dostojnu pravog kapitena. Odlučio je, prema pisanju britanskih medija, pozvati sve svoje saigače na zajedničku večeru u luksuzni restoran Tatel de Doha, te je on platio kompletan račun.

Na ovaj način je Ronaldo želio da obilježi rekord jer je postao prvi igrač koji je dao najmanje gol na pet svjetskih prvenstava. Uostalom, druženje je bilo kao neka vrsta teambuildinga, mada nisu svi bili tu.

Kako je objavljeno u britanskoj štampi, trojica od 25 Ronaldovih saigrača se nisu pojavila. To su Jose Sa, Bernardo Silva i Joao Cancelo. Na katarskoj turneji su u pratnji porodice, a vrijeme su radije proveli sa svojim najdražima nego uz večeru koju je priredio Ronaldo. Poznavajući Ronalda, neće im lako zaboraviti to, bez obzira na sve.

Ronaldo je imao buran period iza sebe. Aktuelna sezona bila mu je katastrofalna u Manchester Unitedu, a nakon što je dao eksplozivni intervju Piersu Morganu, u kojem je blatio klub i njegove bivše i sadašnje menadžere i igrače, klub mu je raskinuo ugovor.

Cristiano Ronaldo: Jedini igrač koji je dao barem gol na pet svjetskih prvenstava (Foto: EPA)

Ronaldo je postao slobodan i u januaru ćemo saznati ime njegovog novog kluba, iako je već sada "more" glasin i klubova koji se povezuju sa ponajboljim nogometašem svijeta.

Oglasi

Ipak, mnogi njegovi saigrači su stali uz njega u Portugalu i žele da on bude fokusiran samo na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Ronaldo je najbolji kada je najteže. Svi će upoznati tu njegovu energiju i snagu na ovom prvenstvu", rekao je Bruno fernandes i dodao:

"Idemo dalje, vjerujemo u naš tim."

Ronaldo je sa Portugalcima osvojio evropsku titulu, a ako bi dodao svjetsku titulu to bi bilo nevjerovanto dostignuće u historiji.

U drugom kolu grupe H Portugalce očekuje derbi sa Urugvajem koji je u prvom kolu remizirao sa Južnom Korejom rezultatom 0:0.

Inače, dosta kontroverzi je izazvao gol Ronalda u spokmenutom meču protiv Gane, čiji je selektor Otto Addo bio vidno nezadovoljan, rekavši da je Ronaldo "dobio poklon" kod penala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Promo

Top Komentari

user1639705257
Nagradio svoje saigrače 3: 2 večerom? Majstoreee eeee eee
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi