Čudesno finale Lige prvaka: Gyori novi prvak Evrope
Foto: EPA

Liga prvaka za žene

Čudesno finale Lige prvaka: Gyori novi prvak Evrope

M. Šljivak

Rukometašice mađarskog Gyorija osvojile su naslov prvaka Evrope. One su večeras u Budimpešti u velikom finalu Lige prvaka pobijedile skopski Vardar nakon produžetaka rezultatom 31:30.

Prvo poluvrijeme donosi odličnu igru Gyorija. Mađarice su igrale sjajno i činilo se kako će lagano doći do pobjede u ovom finalu.

Imale su rukometašice mađarskog tima konstantnu prednost. Razlika je išla i do plus četiri, ali se na odmor otišlo sa plus tri u korist Gyorija 15:12.

Iako je Gyor vodio cijelim tokom drugog poluvremena, rukometašice Vardara se nisu predavale. Uspjele su doći do izjednačenja 25:25, ali zatim Tomori pogađa za 26:25, ali su zatim ostale i sa igračicom manje na parketu.

Ipak, Mavsar pogađa za 26:26, a Gyori je imao 53 sekunde za napad. Nisu to iskoristile, napravile su probijanje i Vardar je dobio šut za pobjedu. Nisu uspjele ni da šutiraju, te se otišlo u produžetke.

Gyori je serijom od 3:0 otvorio produžetak. Ipak, Vardar nije odustajao, a Andrea Lekić je sjajnom igrom vratila skopski tim u igru 29:28 nakon prvog produžetka.

Nastavljena je potom igra gol za gol. Gyori je ostao sa igračicom manje i napad nisu iskoristile. Međutim, Lacrabere pravi veliku grešku u napadu i pravi probijenje na minus jedan i Mađarice dobijaju još jednu šansu da završe posao u ovom meču.  Nora Mork je pogodila za 31:29, Vardar je zatim sa sedam metara pogodio za 31:30, ali je Gyori imao napad do kraja kojeg nisu iskoristile, ali su došle do pobjede i treće titule u historiji.

Anita Gorbicz je predvodila nove šampionke sa sedam golova u ovom meču, Mork i Groot su dodale po šest, dok su kod Vardara Lacrabere i Althaus pogodile po šest puta.

Treće mjesto na Final Fouru osvojila je ekipa CSM Bukurešt. Rumunske rukometašice su u borbi za treću poziciju pobijedile Budućnost iz Podgorice rezultatom 26:20.

Isabelle Gullden je bila fenomanelna kod gošći. Pogodila je devet puta i bez promašaja iz igre, dok je kod Budućnosti pet golova postigla Katarina Bulatović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi