Poznata TV kuća okačila bizaran baner u Madridu na kojem Modrić grli Savića uz jasnu poruku

"Madrid voli Madrid"

Poznata TV kuća okačila bizaran baner u Madridu na kojem Modrić grli Savića uz jasnu poruku

E. Čaušević

Real Madrid i Atletico Madrid večeras na Santiago Bernabeu igraju veliki gradski derbi u okviru 23. kola španske La Lige, a jutros se u centru pažnje našao čudan baner koji se okačen na jednom mostu u Madridu, a u centru pažnje našli su se Luka Modrić i Stefan Savić.

Madridski derbi danas će sigurno biti u centru pažnje fudbalske javnosti i mnogi se nadaju da ćemo na Santiago Bernabeu gledati pravi spektakl, te da će Real i Atletico biti u svojim najboljim izdanjima.

Utakmica Reala i Atletica igra se od 18:30 sati i sigurno je da će tribine biti ispunjene, barem oni dijelovi koji su trenutno u funkciji zbog renoviranja stadiona.

Međutim, pred ovaj gradski okršaj u centru pažnje našao se dosta zanimljiv i bizaran baner kojim je popularna TV kuća DAZN najavila večerašnji madridski derbi, ali čini se da nisu baš svi oduševljeni tim potezom.

Poznato je da je nedavno pred okršaj Reala i Atletica u Kupu kralja bilo dosta kontroverzi zbog užasnih parola kojim su navijači Atletico Madrida vrijeđali Viniciusa Juniora, a sada su u ovoj TV kući došli na ideju da pred večerašnji derbi pošalju u svijet dosta ljepšu poruku.

Oglasi

Umjesto mržnje koja je bila u zraku pred prethodni gradski derbi ovih klubova DAZN je odlučio da širi ljubav, ali im baš poruka nije prošla toliko uspješno kako su očekivali.

Naime, oni su na istom mostu na kojem je bila užasna poruka posvećena Viniciusu okačili transparent na kojem se grle Luka Modrić i Stefan Savić uz jasnu poruku: "Madrid vodli Madrid".

Jasno je da DAZN želi da pred večerašnji derbi nema mržnje i uvreda prema pojedinim igračima, a prvenstveno se to odnosi na Viniciusa koji je čini se kod navijača drugih španskih klubova daleko najomraženija ličnost.

Međutim, mnogima je zasmetalo što su za takvu poruku iskoristili upravo Modrića i Savića i što na transparentu nisu bili neki drugi igrači Reala i Atletica.

DAZN je objavio ovu fotografiju sinoć na svom Twitter profilu, te su poručili da u fudbalu i sportu nema mjesta za mržnju. U regionu se već pitaju zašto su izabrali baš fotografiju Modrića i Savića kako se grle, ali objašnjenja još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, utakmica između Real Madrida i Atletico Madrida igra se večeras od 18:30 sati, a već su poznate i kvote za madridski derbi koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi