Drama u Livnu pripala Tomislavu

Liga KSHB

Drama u Livnu pripala Tomislavu

Nastavljena je Liga za seniore KS Herceg-Bosne utakmicama 10. kola.

Uvertira je bila još u četvrtak na Pecari gdje je lider Brotnjo pobijedio domaće mladiće iz Širokog II. Domaći su prvu četvrtinu odigrali odlično i vodil, no u drugoj četvrtini Čitlučani riješavaju pitanje pobjednika. Posebnost ovog susreta je da su svi prijavljeni igrači igrali i upisali se u listu strijelaca. Kod domaćih bolji od ostalih bili su Barać(13)i Škrobo(10), dok su kod gostiju standarno najbolji bili Lesko(16), Brečić(18) i Rubin(18).

Nedjelja je donijela još četiri utakmice i tri pobjede gostiju. Vitez je tek boljom igrom u drugom dijelu utakmice uspio slomiti otpor „žilavih„ Ljubušaka. Osjetilo se neigranje najstrijelca lige Ranka Križanovića (povreda), no uspješno ga je zamijenio drugi košgeter Palavra sa 30 poena, a pridružio mu se i Šimić sa duble-duble učinkom (11 skokova i 16 poena).

U Ljubiškom odličnu igru pružili su kapetan Škegro (18)i Lovrić (19)dok je najstrijelac Gašpar potpuno podbacio.

Posušje nastavlja potjeru za vodećim dvojcem. Očekivano su savladali na gostovanju Busovaču uz dobru igru Ramljaka, Begića i 41-godišnjeg Tihomira Mustapića, dok su kod Busovače najbolji bili juniori M. Marić i H. Štrbac.

Nastavlja se i niz domaćih poraza Rame koja sve svoje pobjede ostvaruje na gostovanjima. Ovaj put bodove su odnijeli Mostarci - Zrinjski II, lako i ubjedljivo o čemu govori i podatak da su gosti dobili sve četvrtine. Biloš(16) i Vlajčić (25) jedini zaslužuju prolaznu ocjenu, dok su kod Mostaraca briljirali Arar, Varešlija i Mašić.

Prava drama viđena je na utakmici u Livnu gdje je domaćin bio totalni favorit u srazu sa podmlađenom ekipom Tomislava. Tako nije mislio najiskusniji igrač Tomislava Đikić, te je postigao nevjerojatnih 49 koševa, odigrao utakmicu života i oborio rekord ovogodišnje lige (Križanović iz Viteza 47 koševa). U triler završnici iskusniji domaćin je uspio ostvariti pobjedu zahvaljujući Gunjači (26) i Dizdaru (25).

Odžak i Kiseljak svoju utakmicu igraju 6.2. u Odžaku u 17 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.