Ecos u Sloveniji osvjetlao obraz Bosne i Hercegovine

Sjajan nastup na Mininogometnoj Ligi prvaka

Ecos u Sloveniji osvjetlao obraz Bosne i Hercegovine

S. Mlaćo

U Sloveniji, tačnije Čatežu, sinoć je završeno ovogodišnje izdanje Mininogometne Lige prvaka Evrope. 

Učestvovalo je 76 ekipa iz 22 zemlje, a Bosna i Hercegovine je imala sedam predstavnika: Sunnyland, Caffe Verona, Lunar Gato, Farma Prom, Zamm mC,  Ecos i Julius Meinl & Paper Moon.

Svi naši timovi pružili su veoma dopadljive i kvalitetne partije, a  najdalje je otišla momčad Ecosa iz Viteza koja je u finalu poražena tek nakon izvođenja jedanaesteraca od crnogorskog predstavnika DADI/EUROZOX (8:9).

Ecos je pružio veoma dobru partiju, uzbuđenja nije nedostajalo, ali je su penali ipak donijeli pobjednički trofej Crnogorcima. Ipak, sigurno da možemo biti ponosni na jedan od najvećih uspjeha bh. sporta. 

Tim iz Viteza se u našu zemlju definitivno vraća kao pobjednik, a njihove igre, kao i igre ostalih naših predstavnika, dokaz su veoma kvalitetnog mininogometa koji se igra u našoj zemlji, a koji je iz sezone u sezonu sve popularniji. Zasluge za to idu čelnicima Udruženja za promociju mininogometa u BiH, te svim klubovima i njihovim sponzorima.

Treba istaći da je golman Ecosa Predrag Bekić proglašen najboljim golmanom turnira, dok je Goran Lovrinović, također iz Ecosa, ponio titulu MVP Lige prvaka.

Iz Ecosa su istakli da drugo mjesto u Sloveniji za njih predstavlja zlato, s obzirom na veoma težak put do finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi