Džeko se nakon šest godina vraća u Manchester: "Jedan gol na tom stadionu posebno pamtim"

Roma igra polufinale Evropske lige

Džeko se nakon šest godina vraća u Manchester: "Jedan gol na tom stadionu posebno pamtim"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome u četvrtak igraju u gostima protiv Manchester Uniteda prvu utakmicu polufinala Evropske lige.

Italijanski mediji pišu da bi bh. napadač Edin Džeko trebao igrati od prve minute protiv dobro poznatog rivala, te da ga je zbog toga Paulo Fonseca odmarao za vikend u Seriji A.

Džeko ima iskustva igranja na Old Traffordu i za ovaj stadion ga vežu lijepa sjećanja jer je znao pružiti odlične partije u dresu Manhcester Cityja. To se posebno odnosi na meč kada je City pobijedio čak 6:1 ekipu United, a Dijamant je zabio dva gola.

Bh. reprezentativac je govoio za zvaničnu UEFA-inu stranicu pred utakmicu na Teatru snova, te je na početku otkrio da nikada neće zaboraviti svoj prvi gol na Old Traffordu.

To je bilo još dok je Džeko bio član Wolfsburga s kojim je igrao protiv Uniteda u Ligi prvaka, te je uspio zabiti gol na ovom kultnom stadionu.

"Nikada neću zaboraviti prvi gol na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, to je bio prvi gol na utakmicu, ali i prvi moj gol u Ligi prvaka i na nekom velikom stadionu. To je jedan od mojih najdražih golova. Hasebe je centrirao s lijeve strane, a ja sam bio na drugoj stativi. Ispred mene je bio Evra i uspio sam skočiti više od njega i zabiti gol", rekao je Džeko.

Oglasi

Bh. napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri odigrao 631 utakmicu i zabio je čak 290 golova. Džeko otkriva da svaki gol slavi kao da mu je prvi.

"Svaki gol slavim kao da mi je prvi u karijeri. Tako se jednostavno osjećam. Neki kažu da su pojedini golovi važniji ili bolji od drugih, ali ja ih posmatram na isti način jer je to moj posao. Ljubav prema golovima mi je u krvi. Sve dok lopta ide iza gol linije nije mi važno da li sam zabio gol s jednog, 20 ili 50 metara", kaže bh. napadač i dodaje.

"Na kraju sezone statistika kaže koliko je Džeko zabio golova. Kada ste iskusniji to malo drugačije posmatrate i ne dopuštate da je na vama toliki pritisak oko broja postignutih golova. Ipak, kada si mlađi to gledaš na drugačiji način i svaki gol nosi nešto novo. Imam 35 godina i još uvijek želim da zabijam golove. Kada zabijem gol na početku meča to mi daje snagu da u ostatku utakmice budem još bolji".

Džeko je u dosadašnjoj karijeri protiv Manchester Uniteda igrao ukupno devet puta i uspio je zabiti čak sedam golova i dodati dvije asistencije. Njegovi timovi su u tim okršajima slavili četiri puta, a pet puta je slavio United. Zanimljivo da nije bilo remija kada je Džeko igrao.

Džeko je priznao da se nije vraćao u Manchester otkako je napustio City 2015. godine i prešao u romu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nisam se vraćao u Manchester otkako sam otišao iz Cityja prije šest godina. To će biti poseban meč za mene. Evropski mečevi protiv takvih klubova su uvijek posebni. Vjerujem da će to biti odlična utakmica i da ćemo na kraju mi slaviti. Imao kvalitet i u fudbalu je sve moguće iako je United sigurno favorit. Bez dileme je ovo takmičenje sada najvažnije za nas i želim trofej", zaključio je Džeko na kraju razgovora.

I prema kladionicama Manchester United je favorit u meču protiv Rome, ali sigurno da se Vučica neće tako lako predati. Poznate su i kvote za ovu utakmicu koju u sjajnoj ponudi nudi MaxBet kladionica, a to možete pogledati OVDJE. Također, možete MaxBet pratiti na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Dzeko vs United 11 utakmica, 9 golova i 3 asistencije
5 0
ArmiNN
Ako Roma udje sa istom igrom kao do sada..ponovit ce se 7:1 samo sada u LE a ne LP
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi