"Divim se Bosancu, ali ne bih mu u finalu dao prednost ispred Lukakua"

Inzaghi na slatkim mukama

"Divim se Bosancu, ali ne bih mu u finalu dao prednost ispred Lukakua"

E. Škorić

U subotu 10. juna nas očekuje veliko finale Lige prvaka u Istanbulu, a snage će odmjeriti Manchester City i Inter.

Italijanski tim ima priliku da na najbolji način okonča sezonu i da osvoji četvrti trofej u Ligi prvaka i prvi od Josea Mourinha i 2010. godine.

S druge strane, City želi do svog prvog i historijskog trofeja Lige prvaka, a momčad Pepa Guardiole će u narednih sedam dana odigrati dva finala - prvo sutra u FA kupu protiv Manchester Uniteda, sedam dana kasnije će se susresti s Interom. S obzirom da je već osvojena Premier liga, mogli bi Građani u najboljem slučaju do triplete.

Italijanski trener koji sada radi kao vođa trenerske akademije Miami United, a koji je bio svojevremeno u stručnom štabu Intera, Stefano Agresti, iznio je za Radio Sportiva svoje mišljenje za finale Lige prvaka i osvrnuo se na to ko bi trebao dobiti šansu između Romelua Lukakua i Edina Džeke.

"Vidio sam Lukakua u posljednjem periodu, teško mi je pomisliti da ne može igrati tako važnu utakmicu od početka. Čini mi se da je blizu ponovnog pronalaženja idealne forme, on je igrač koji ima i drugu težinu od Džeke zbog pitanja godina", rekao je Agresti, pa je dodao:

"Divim se Bosancu koji je i dalje odlučujući u 37. godini, ali izabrao bih Lukakua protiv Manchester Cityja".

Oglasi

I zaista će trener Intera Simone Inzaghi biti na slatkim i ujedno i teškim mukama kada bude sastavljao postavu, a naročito ofanzivni dio. Sigurno je da će igrati Lautaro Martinez, no pitanje je ko će pored Argentinca startati u tako bitnoj utakmici.

Džeko je ove sezone postigao 14 golova na 50 mečeva, od čega devet u Seriji A, četiri u Ligi prvaka i jedan u Superkupu Italije.

Što se Belgijca tiče, koji je sedam godina mlađi, ima također 14 golova ali na 35 utakmica. On je 10 dao u Seriji A, tri u Ligi prvak ai jedan u Kupu Italije i to u finalu protiv Fiorentine.

Obojica su u određenim fazama sezone bili povrijeđeni i čini se kako su obojica počeli da pružaju najbolje partije baš kada je to Interu bilo najpotrebnije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionica Volcanobet na svom sajtu nudi već sada oklade za najveće utakmice koje će se odigrati na kraju ove sezone, a kompletnu ponudu i kvote pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lobudaraczapamcenje
Sve sem Dzeke u prvih 11 je propast! Dzeko cini Inter kompaktnijim. Ako ekipa ima rep i glavu ta glava je EDIN MISTER INZAGHI!!!
1 0
Jadnimi
Poštovani "stručnjaće", zbog iznimnih trenerskih kvaliteta Vi sada vodite djecu a ne neki ozbiljan klub. Zato vaše mišljenje ne pije vode.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi