Kako je Edin Džeko oduševio i igrače i navijače Rumunije: "Ovako nešto još nisam vidio"

Ista strast kao i prvog dana

Kako je Edin Džeko oduševio i igrače i navijače Rumunije: "Ovako nešto još nisam vidio"

E. Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak navečer je u Bukureštu poražena s uvjerljivih 4:1 od domaće selekcije Rumunije u meču posljednjeg, šestog kola Lige nacija.

Utakmica je bila rezultatski nebitna za naš tim budući da smo ranije ovjerili prvo mjesto u grupi i plasman u Ligu A Lige nacija, mada naravno ostaje žal što nismo neporaženi okončali ovaj jako uspješan ciklus.

Strijelci za domaće bili su Man, Ratiu te Puscas u dva navrata, dok je počasni gol za bh. selekciju postigao rezervista Džeko.

Selektor Ivajlo Petev izmiješa je "karte", pa je napravio čak devet promjena u odnosu na utakmicu protiv Crne Gore u Zenici, zbog čega smo na kraju i ostali bez bodova jer, istini na volju, mnogi koji su bili starteri jednostavno nisu još dorasli tom izazovu u ovako teškoj i zahtjevnoj utakmici.

Nedostajao je najviše Džeko, koji je kasnije ušao u igru i bilo mu je potrebno samo nekoliko minuta na terenu da postigne gol. Na ubačaj Amara Dedića, napadač Intera se odlično pozicionirao i glavom loptu poslao u mrežu za 2:1, vrativši nam tada nadu, no uzalud jer su domaći dali još dva gola do kraja.

Džeko je bez ikakve dileme bio najveća zvijezda na stadionu u Bukureštu, a rumunski portal Prosport.ro piše kako je naš kapiten i najbolji strijelac i ovaj put dokazao koliko je veliki i igrač i profesionalac i čovjek.

Oglasi

"Njegov odnos prema fudbalu pokazuje zašto je tako uspešan i u 36. godini", navodi se u tekstu spomenutog rumunskog sajta.

"Džeko je u Bukureštu oduševio rumunske navijače u svojoj blizini. Izlazeći na zagrijavanje, Edin se uzorno pripremio, a u nekoliko trenutaka pauze bodrio je svoje saigrače", objavljeno je u tekstu.

“Ovako nešto još nisam vidio! Zato je u ovim godinama igrač u Seriji A. On je primjer za naše igrače", navodno su govorili navijači s tribine, oduševljeni načinom na koji se Edin odnosi i prema svojoj reprezentaciji i prema fudbalu općenito.

Iza Edina je impresivna fudbalska karijera. Iz matičnog kluba Željezničara otišao je u Češku, igrao za Teplice, da bi od 2007. godine krenuo njegov nevjerovatan put u kojem se profilisao u veliku zvijezdu i jednog od najuspješnijih napadača na Starom kontinentu.

Potpisao je prvo za Wolfsburg s kojim je osvojio njemačku Bundesligu. Došao je u Njemačku 2007. a istu pokorio u sezoni 2008/09. Zatim je uslijedio Džekin transfer u Manchester City, gdje je dva puta osvojio Premier ligu i po jednom FA kup, FA liga kup i FA Superkup.

Džeko je pet godina bio igrač AS Rome, jedan od najcjenjenijih u glavnom gradu Italije, da bi 2021. stigao u Inter i osvojio Kup i Superkup Italije. Ima ugovor do 2023. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na oko četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija će se završiti večeras spektakularnim utakmicama, a u fokusu duel Portugala i Španije. Volcanobet kladionica nudi vam vrhunsku ponudu i najbolje kvote! Kliknitte OVDJE  i sami se uvjerite u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

SarajFK
Rekoh ja sinoc da ga je petev uveo samo da osiguraju rumunima pobjedu. Da kloc nije usao, okrenuli bi ih sigurno!
1 6
struja
Kako se moze igrat ako rezultat nije bitan?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije