"To je prije 10 dana bilo nezamislivo": Edinson Cavani odabrao novi klub!

Posljednji ples El Matadora?

"To je prije 10 dana bilo nezamislivo": Edinson Cavani odabrao novi klub!

E. Škorić

Iskusni urugvajski napadač Edinson Cavani pronašao je klub u klojem će po svemu sudeći okončati bogatu karijeru.

Nakon što je ovog ljeta napustio Manchester United, Cavani je postao slobodan i bio je u potrazi za ekipom u kojoj će igrati pred posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu. Odabrao je pomalo interesantnu opciju - odlazi u Argentinu!

Kako javljaju mnogi južnoamerički mediji, "bomba je aktivirana", pao je dogovor i u narednim satima će Cavani potpisati ugovor sa slavnom argentinskom momčadi Boca Juniors.

On će s Bocom, baš kao i njegov sunarodnjak Luis Suarez s Nacionalom, potpisati šestomjesečni ugovor, ali izvjesno je da će na kraju taj ugovor biti i produžen osim ako Cavani ne poželi još jednu avanturu u Evropi nakon što se završi Svjetsko prvenstvo u Kataru.

El Matador se prošlog mjeseca snažno povezivao i sa Real Madridom, zajedno s Edinom Džekom, Andreom Belottijem i Olivierom Giroudom. Bile su to barem medijski nazvane želje Carla Ancelottija, koji je imao plan da sa jednim od njih rastereti Karima Benzemu naredne sezone.

Oglasi

Za Cavanijeve usluge interesovao se i Villarreal, ali je ugovor sa Žutom podmornicom propao. Cavani je prošle dvije sezone igrao u Manchester Unitedu.

Prethodno je sa mnogo uspjeha nosio dres PSG-a (200 mečeva i 138 golova) te Napolija i Palerma, gdje je također ostavio veliki trag. Ponikao je u Danubiju u Urugvaju.

35-godišnji Cavani je upravo u Napoliju dobio nadimak El Matador, a objasnio je i kako je došlo do toga.

“Prvi put sam dobio nadimak Matador u Italiji, otprilike u vrijeme kad sam potpisao za Napoli. I taj mi se nadimak zadržao i ostao sa mnom do kraja moje karijere i mislim da me se sjećaju navijači kada se kaže El Matador. To je tip koji koride privodi kraju i koji ima posljednju riječ. To mi je dato jer sam zabijao redovno, počeli smo pobjeđivati utakmice i bio sam tada obožavan", ispričao je Cavani.

Treba naglasiti da transfer rok u Argentini traje malo duže nego inače, do 8. avgusta, pa bi Cavani trebao najkasnije do utorka potpisati ugovor, ako se ništa ne promijeni. Urugvajski novinar Diego Muñoz je poručio da je takvo što prije 10 dana bilo nezamislivo zbog interesa mnogih evropskih velikana, a Boca je sada na pragu njegovog potpisa.

"Nije želio da ide u Njemačku i odlučio je radije u Bocu, to je bila njegova želja", poručio je spomenuti novinar.

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva, kao i mečevi u brojnim evropskim ligama koje su počele ovih dana. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi