Kazahstanci su danas protiv Finske pokazali da nisu naivna reprezentacija: Dobar otpor ali poraz

Izgubili su, ali odigrali sjajan meč

Kazahstanci su danas protiv Finske pokazali da nisu naivna reprezentacija: Dobar otpor ali poraz

E. Škorić

Prva utakmica 4. kola u grupi F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigrana je danas od 15 sati u Helsinkiju.

Finska je ugostila Kazahstan i na kraju došla do jako važne pobjede rezultatom 1:0, no gosti su blago rečeno bili ravnopravan protivnik i možda su zaslužili puno više od ovog rezultata.

Dobro su se nosili s favorizovanim Fincima, ali je Joel Pohjanpalo u 60. minuti uspio da pronađe put do gostujuće mreže i da osigura Finskoj prvu pobjedu nakon remija protiv BiH i Ukrajine.

Pohjapnalo je prvi finski igrač koji je uspio na sedam uzastopnih mečeva postići barem po gol.

Kazahstanci ostaju na dva boda, ali će u utorak protiv BiH pokušati da osvoje nove bodove.

Nakon nepotpunog četvrtog kola Francuska je prva sa osam, Finska ima pet, Ukrajina četiri, BiH i Kazahstan po dva boda. Naravno, Kazahstan i Finska trenutno imaju utakmicu više. Kasnije se igra meč između Ukrajine i Francuske, a naša selekcija je slobodna ovo kolo, ali će odigrati pripremni meč s Kuvajtom.

U svakom slučaju, čini se da će u grupi D do samog kraja biti uzbudljivo i da će se voditi žestoka bitka za prvo i drugo mjesto, iako su mnogi i nakon žrijeba Francuzima "dali" poziciju broj jedan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naravno, sve mečeve možete da pronađete u ponudi MaxBet kladionice, pa  tako i duel Ukrajine i Francuske koji se igra večeras i koji bi svakako mogao da bude blago rečeno uzbudljiv. OVDJE imate kompletnu ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

WOLF20
Vec se pokusava opravdati eventualni kiks sa njima... Ovo bi mi trebali hladno dva razlike uzeti
7 0
Debil
Ocajno su igrali
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi