Brendan Rodgers priznao da je sinoć igrača izveo kako bi na vrijeme iftario

Fofana jedan od brojnih igrača koji poste

Brendan Rodgers priznao da je sinoć igrača izveo kako bi na vrijeme iftario

E. Škorić

Mladi defanzivac Leicestera Wesley Fofana (20) već nekoliko dana posti nakon što je nastupio sveti muslimanski mjesec Ramazan.

Muslimani širom svijeta poste tokom 30 dana u godini u mjesecu Ramazanu, a često to čine i sportske zvijezde. Nogometaš Leicestera unatoč utakmicama ne propušta nijedan dan, ali menadžer njegovog kluba Leicestera, Brendan Rodgers, svjestan je da nije lako mladom igraču cijeli dan biti bez hrane i vode.

Fofana je igrao do 62. minute sinoć u 3:0 pobjedi Leicestera nad WBA, a Rodgers ga je izveo iz igre kako bi mogao da iftari.

"Mlad je igrač, a posti usred Ramazana, ali njegove partije su izvanredne. On je u subotu odigrao sjajan meč u polufinalu FA kupa, jučer također. Izveo sam ga iz igre jer sam znao da nije ništa jeo ni pio cijeli dan i želio sam da to učini na vrijeme", kazao je Rodgers.

Leicester je trenutno na trećem mjestu Premiershipa sa 59 bodova i sve je bliže novom plasmanu u Ligi prvaka. Ispod je Chelsea na četvrtom mjestu s 55 bodova, koliko ima i šestoplasirani West Ham, a po 53 imaju Liverpool i Everton.

Sve u svemu, dosta interesantna borba za plasman u Ligu prvaka čeka nas u narednim kolima. Lisice će u ponedjeljak ugostiti Crystal Palace i imaju dobru šansu da učvrste svoju poziciju na tabeli.

U međuvremenu Leicester je u subotu s 1:0 pobijedio Southampton golom Iheanacha i tako si je izborio duel s Chelseajem u finalu FA kupa, pa Lisice imaju realnu šansu da osvoje još jedan trofej nakon senzacionalno osvojene titule prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Fofane tiče, mladi Francuz je neizostavan u timu kod Rodgersa u aktuelnoj sezoni, a upisao je 22 nastupa u Premier ligi. Jesenas je u klub stigao iz francuskog St. Etiennea, u kojem je proveo tri sezone. Nastupa za U21 reprezentaciju Francuske.

Cijelu ponudu za meč Leicester - Crystal Palace koji se igra u ponedjeljak možete pronaći na stranicama MaxBet kladionice, koju također možete da zapratite na Facebooku i Instagramu.

Top Komentari

Melo15
Bio i ostao gospodin, legenda!!
2 0
Mowzilla
Aferim, ovo je za svaku pohvalu, kad bi svako ovako postupio svijet bi bio bolji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi