Francuska deklasirala Litvaniju

Pripremni meč

Francuska deklasirala Litvaniju

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Francuske deklasirala je sinoć selekciju Litvanije sa 98:77 u sklopu priprema za Eurobasket. 

Francuzi su meč prelomili u trećem periodu kada su stvorili dvocifrenu prednost koju su do samog kraja utakmice povećavali. 

U reprezentaciji Francuske istakli su se Nando De Colo i Evan Fournier sa po 17 poena. Pratili su ih Toupane sa 12, i Labeyrie i Seraphin sa po 10 postignutih poena. 

U poraženom sastavu najefikasniji su bili Gečevičis i Gudaitis sa po 14 poena, Valanciunas je dodao 13, a Maciulis 12 poena. 

Eurobasket je na programu od 31. avgusta do 17. septembra. Francuzi igraju u grupi A sa Slovenijom, Islandom, Poljskom, Grčkom i domaćinom Finskom, dok Litvanija se nalazi u grupi B sa domaćinom Izraelom, Ukrajinom, Gruzijom, Italijom i Njemačkom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi