Francuski klubovi ostaju bez novca od TV prava

Veliki problemi

Francuski klubovi ostaju bez novca od TV prava

E. Škorić

Francuski klubovi imat će ozbiljnih problema, budući da vlasnici TV prava ne žele da isplate dogovorene iznose novca za prijenose.

S obzirom da nema utakmica, nogometni klubovi širom Evrope ostali su bez planiranih prihoda. Nema novca od prodaje ulaznica, dresova, marketinga, a neki bi mogli ostati uskraćeni i za novac od TV prava.

L'Equipe je objavio u subotu kako Canal+ nije voljan da plati ratu od 110 miliona eura koja na naplatu stiže 5. aprila, a godišnje ova televizija plati 548 miliona eura klubovima na osnovu prenosa utakmica Lige 1 i Lige 2.

Čak i ako se sezona u Francuskoj nastavi, Canal+ nema namjeru da plati cijeli iznos iz ugovora sa Francuskim nogometnim savezom, pa bi klubovi mogli ostati bez planiranog novca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi