Fudbalskom klubu Romanovci prvi poklon stigao iz Mozzarta

Fudbalskom klubu Romanovci prvi poklon stigao iz Mozzarta

Sponzorski tekst

I u klubovima u malim sredinama sanjaju velike sportske snove. A ponekad je za njihovo ostvarenje dovoljan samo mali podsticaj. Potvrđuju to u Fudbalskom klubu Romanovci iz okoline Gradiške. Iako su trenutno na začelju tabele Pete lige Republike Srpske, podrška koju su dobili iz Mozzarta daje im vjetar u leđa za napredak u nastavku takmičenja.

"Momci su bili oduševljeni jer je donacija došla neočekivano, a nikada prije nismo ništa dobili. Zato im ova oprema iz Mozzarta mnogo znači kao prvi sportski poklon našem klubu. Nadamo se da će nam novi dresovi donijeti i nove pobjede", kaže Zoran Dević, predsjednik FK Romanovci, Gradiška.

Prvotimci ovog kluba godinama su igrali u jednoj garnituri opreme koja se vremenom pohabala, pa su im dvije nove iz Mozzarta pravo osvježenje. A to nije jedina novina u klubu.

Naime, tokom bogate tradicije od skoro sedam decenija, ostvarili su brojne uspjehe. Međutim, posljednjih godina su bili bez vlastitog stadiona, pa su utakmice igrali u drugom selu.

Opis nije dostupan.

Uz pomoć Fudbalskog saveza Republike Srpske, Grada Gradiška, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, te prijatelja kluba, izgradili su svlačionicu, a grade i ostale klupske prostorije.

Do prije dvije godine imali su seniorski i omladinski sastav. Sada nastupaju samo sa prvim timom koji je po prosjeku godina među najmlađim seniorskim sastavima u Srpskoj.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Istok:

Zbog toga se uzdaju u njihovu volju i elan, pa već planiraju kako će na novom stadionu u novim Mozzart dresovima napredovati na ljestvici, a potom se plasirati u viši rang. Želja im je i da ponovo omasove svoje redove omladincima.

Donacija ovom klubu stigla je u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kojom je regionalni lider u priređivanju igara na sreću usrećio brojne klubove širom naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.