Potpuni šok na Camp Nou: La Liga je danas teško nokautirala Barcelonu
La Liga i Barcelona su u ozbiljnom ratu, a čelnici španskog prvenstva danas su zadali ozbiljan udarac Kataloncima (Foto: EPA)

Gavi ostao bez ugovora

Potpuni šok na Camp Nou: La Liga je danas teško nokautirala Barcelonu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone našla se u velikom skandalu oko plaćanja člana sudijske komisije Enriqueza Negreire i o tome bruji fudbalski svijet. Katalonci su u ogromnim problemima, a danas im je stigao još jedan jer je sud poništio ugovor kojeg je potpisao mladi veznjak Gavi i on se od danas ne vodi kao igrač prvog tima.

Barcelona je nedavno uspjela da registruje Gavija kao igrača prvog tima. Mladi veznjak katalonskog velikana donedavno je imao amaterski ugovor, ali je kao igrač B tim amogao nastupati za prvu ekipu.

Tim s Camp Noua uspio je pravnim putem registrovati 18-godišnjeg talenta. Dobio je i dres s brojem šest nakon potpisa vrijednog osam miliona eura po sezoni, no sud je taj ugovor danas poništio.

Ispostavilo se da su Barcini pravnici zakasnili s tužbom protiv La Lige kojom su uspjeli da registruju ovog mladog fudbalera. Zbog toga je presuda o registraciji poništena i Gavi od danas više nije igrač prvog tima.

On trenutno može nastaviti da igra po ugovoru kojeg je imao s mladim timom, a Barceloni je novi problem što neće moći da opravdaju na računima da je igrao na ugovoru od osam miliona eura godišnje.

Još nije poznato kakve bi posljedice Barca mogla imati zbog ovog, ali bi, tvrdi list Relevo, moglo biti sankcija u značajnim ograničenjima plata od strane La Lige.

Oglasi

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su osporiti registraciju, a nije poznato koliko će biti potrebno da se kompletan slučaj riješi i da se donese konačna presuda.

Ako konačna presuda bude u korist La Lige, Barca bi mogla izgubiti jednog od najboljih mladih fudbalera na svijetu. Njegov stari ugovor ističe na kraju ove sezone, a katalonski velikan trenutno ne može opravdati cifre koje su izdvajali za njega nakon potpisa novog ugovora.

Gavi će se prema informacijama Releva morati ostaviti dres s brojemn 6 i zbog pravila o brojevima morat će ponovo na dresu nositi broj 30.

Broj je međutim najmanji problem. Gavi odlukom suda na kraju sezone postaje slobodan fudbaler i s obzirom na to da je katalonski velikan u ozbiljnim finansijskim problemima, pitanje je hoće li mu moći ponuditi nastavak saradnje.

La Liga je uspjela Barceloni napraviti ozbiljan problem. Sada se čeka konačna odluka suda i prema svemu viđenom, teško je da će biti u korist jednog od najvećih klubova svijeta.

Odlazak Gavija sigurno bi bio veliki udarac. Barca bi ostala bez momka oko kojeg su gradili budućnost kluba i ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I večeras se igra La Liga, na programu meč Girone i Atletico Madrida, pa Volcanobet kladionica nudi najbolje kvote za vas. Kliknite OVDJE i uvjerite se u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1607499935
Ironija je kada navijaci Reala pisu o postenju, a Casemiro u Unitedu u par utakmica dobio crvenih koliko u Realu u 8 sezona. Dovoljno je samo to spomenuti
1 6
green_dragon
Peri mjesalicu,motaj kablove....
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi