Gdje su bili, a gdje su sada? Sarajevo ispred svih, Velež prvi pratitelj

Nakon 19. odigranih mečeva

Gdje su bili, a gdje su sada? Sarajevo ispred svih, Velež prvi pratitelj

A. Čaušević

Premijerligaši su na odmoru skoro dvije sedmice, ali već kuju planove za zimske pripreme. Jesen je potpuno zasluženo na prvom mjestu završilo Sarajevo. 

Ukoliko bi se uporedio učinak nakon 19 odigranih kola prošle i sezone u toku, upravo je Bordo tim ostvario najveći napredak u osvojenim bodovima.

Dvostruki uzastopni šampion je na +9. Prošle sezone poslije 19 mečeva Sarajevo je imalo 36, a sada ima 45 bodova.

Prvi pratitelj je Velež koji je predvođen Feđom Dudićem u borbi za Evropu. Rođeni (33 boda) imaju osam bodova više nego lani.

Značajan napredak je ostvario i Široki Brijeg. Iako je imao ogromnih problema s koronavirusom ekipa s Pecare je na 34 boda i ima sedam bodova više nego za isti period prošle sezone.

Više bodova nego lani imaju Željezničar (+1), Zrinjski (+1) Mladost (+2) i Sloboda (+5).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ubjedljivo najveći gubitnik je Radnik koji je na -14. Bijeljinci su imali 29 bodova nakon 19 utakmica prošle takmičarske godine, a sada su na 15. U minusu su još Tuzla City (-7) i Borac (-3).

Dva fenjeraša na premijerligaškoj tabeli Krupa i Olimpik su se prošle sezone takmičili u Prvoj ligi RS, odnosno Prvoj ligi FBiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Kako je lijepo 450+ dana ne procitat nesto lose o svom timu, milina.
22 1
Dena33
Bravo Rodjeni !!!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije