Gran Canaria ruši redom

ACB liga

Gran Canaria ruši redom

M. Šljivak

Košarkaši Gran Canarije upisali su i treću pobjedu u novoj sezoni ACB lige. U 3. kolu na svom parketu su pobijedili Baskoniju rezultatom 100:82.

Fantastično je tim s Kanarskih Ostrva odigrao ovaj meč. Nisu dopustili gostima iz Vitorije previše u ovom duelu i na kraju su upisali pobjedu u ovom duelu.

Presudilo je odlično drugo poluvrijeme domaćeg tima. Pogađali su apsolutno sve kada je trebali i za sada su na omjeru od 3:0.

Do pobjede su ih vodili Marcus Erisson sa 22 i Albert Oliver sa 17 koševa, dok je u poraženom timu jedini raspoložen bio Jayson Granger sa 28 poena.

U još jednom večerašnjem meču Obradorio je na svom parketu pobijedio Joventut rezultatom 77:68.

Domaće je do trijumfa vodio Artem Pustovyi sa 17 poena, Nemanja Radović je dodao 15, dok je na drugoj strani Jerome Jordan ubacio 16 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi