Xhaka ne prestaje s provokacijama: Nova objava na Instagramu će u Srbiji izazvati haos

Švicarac uživa što je u centru pažnje

Xhaka ne prestaje s provokacijama: Nova objava na Instagramu će u Srbiji izazvati haos

E. Čaušević

Granit Xhaka obilježio je prije nekoliko dana utakmicu Švicarske i Srbije na kojoj je u nekoliko navrata bio u sukobu s protivničkim igračima zbog čega je ovih dana sigurno najomraženija osoba kod naših komšija, a nova objava na Instagramu mu neće pomoći da popravi taj status.

Švicarska je u petak uspjela da pobijedi selekciju Srbije sa 3:2 i plasira se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, dok su Orlovi završili posljednji u grupi i dosta ranije nego što se očekivalo morali su se vratiti kući.

Mnogi su smatrali da je Srbija među favoritima iz sjene na Mundijalu u Kataru, ali na kraju su izabranici Dragana Stojkovića sve razočarali svojim igrama u grupnoj fazi.

Srbija je na kraju osvojila tek jedan bod u tri utakmice u koje je primila čak osam golova, ali sigurno najteži udarac zbog svega što se dešavalo bio je novi poraz od Švicarske koja ih je drugi Mundijal zaredom u odlučujućem meču poslala kući.

U centru pažnje bio je Granit Xhaka koji tokom meča nije prestajao s provokacijama prema igračima Srbije koji ni prema njemu nisu bili dužni, a jasno je kakve varnice postoje između njih još od prije četiri godine iz Rusije.

Srbi su obećali Xhaki da će se osvetiti njemu i Shaqiriju jer su prije četiri godine slavili golove pokazujući dvoglavog orla što je albanski zaštitni znak, ali u revanšu su Švicarci ponovo bili bolji.

Oglasi

Xhaka je i nakon utakmice nastavio s provokacijama i bilo je jasno koliko je sretan što je ponovo protiv Srbije izašao kao pobjednik.

Tokom meča dobijao je žestoke uvrede i s tribina, često je ulazio u svađe, ali pokazao je da se uopšte ne boji borbe i okršaja.

Xhaka je nakon svega nastavio da se naslađuje i na društvenim mrežama, a nova objava ovog veznjaka koju je jutros imao na Instagramu sigurno se neće svidjeti srbijanskoj javnosti.

"Oni koji se najbolje fokusiraju su imuni na emotivne turbulencije", napisao je Xhaka, a jasno je da se to odnosi na sve što je prošao na meču protiv reprezentacije Srbije i sve okršaje koje je imao na terenu.

Xhaka je dobio veliku podršku u komentarima, a očekivano dominirali su navijači iz Albanije iako ovaj veznjak brani boje reprezentacije Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj veznjak bi se sigurno sada trebao već mislima okrenuti na osminu finala Mundijala gdje Švicarsku već u utorak očekuje okršaj protiv Portugala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

axel42
Samo meći Xhaka!!
6 3
user1646074464
Stiže kazna. za provokacije,ispadate.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi