Niko kao legendarni Guti nije ovako "spustio" Barceloni

"Ah, da, pričamo o Ligi prvaka"

Niko kao legendarni Guti nije ovako "spustio" Barceloni

E. Škorić

Legenda Real Madrida Guti našalio se na račun Barceloninog ispadanja iz Lige prvaka, pa je gostujući u jednoj emisiji Katalonce naznačio kao idealnog rivala Madriđanima u osmini finala.

Jose Maria Gutierrez Hernandez, poznatiji kao Guti, istaknuti je bivši nogometaš Reala, a za kraljevski klub odigrao je 542 utakmice u kojima je postigao 77 golova i upisao još 93 asistencije. Između ostalog je s Realom osvojio tri Lige prvaka i pet španskih naslova.

Od četiri španske ekipe koje su igrale grupnu fazu Lige prvaka, tri su se već oprostile.To je bila sudbina i Barcelone, koja je završila u gurpi smrti iza Bayerna i Intera. Zbog toga će Xavijeva ekipa igrati u nokaut fazi Evropske lige.

Jedini predstavnik LaLige u 1/8 finala elitnog turnira bit će Real Madrid koji je u grupi s RB Leipzigom, Šahtarom iz Donjecka i Celticom zauzeo prvo mjesto. Za rivala će u ponedjeljak prilikom žrijeba dobiti neku od drugoplasiranih grupa.

Guti je gostovao u jednoj španskoj emisiji gdje se analizirao žrijeb i mogući rival Reala, a legendarni veznjak je pronašao način da ismijava zakletog rivala.

"PSG protiv Reala u 1/8 finala? Ne, više bih volio Barcelonu. Ah, pričamo o Ligi prvaka", rekao je Guti.

Oglasi

Vrijedi dodati da Barcelona čak i da se plasirala u 1/8 finala Lige prvaka ne bi mogla igrati s Real Madridom. Pravila takmičenja zahtijevaju da timovi iz iste zemlje mogu igrati jedni protiv drugih najranije u četvrtfinalu.

[twitter]https://twitter.com/AdriRM33/status/1588486901652414464[/twitter]

Real će u ponedjeljak saznati protivnika u osmini finala Lige prvaka, a Barcelona će nakon toga od 13 sati saznati s kim će igrati u šesnaestini finala Evropske lige.

Dva tima će u Španiji voditi žestoku borbu za titulu. Real Madrid je trenutno ponovo lider sa 32 boda, Barcelona ima bod manje. Katalonci večeras dočekuju Almeriju, a Reala čeka gostovanje kod Rayo Vallecana u ponedjeljak navečer.

Brojni igrači i jednog i drugog tima, međutim, polako se mislima prebacuju na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će početi za dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vikend je stigao, desetine vrhunskih mečeva u ponudi Volcanobet kladionice, a kompletnu ponudu pronađite OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi