Zvijezdi Intera tražili da skine dres, pa ga do kraja ponizili

Izgubili strpljenje

Zvijezdi Intera tražili da skine dres, pa ga do kraja ponizili

E. Škorić

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu imao je malu raspravu sa navijačiam tokom utakmice Spezia - Inter.

Inter je u petak u potpunosti razočarao, pa je od domaće Spezije izgubio sa 2:1. Bio je gost iz Milana ogroman favorit, nadigrao je domaćina, ali se kući vratio bez ijednog boda.

Lautaro Martinez je promašio penal kod 0:0, a kasnije ništa nije išlo na mlin Nerazzurrima.

Blijedo izdanje i sve manje šanse da se ovaj tim kroz Seriju A plasira u Ligu prvaka iako je naravno i dalje u dobroj poziciji, no Milan, Roma, Lazio, Atalanta, Juventus, mnogo je ekipa koje pretenduju na drugo, treće i četvrto mjesto. Napoli smo svjesno izostavili jer oni su uvjerljivo prvi i na pragu Sucdetta.

Nezadovoljni navijači iskazivali su nezadovoljstvo na razne načine, a u jednom trenutku su ušli u raspravu s veznjakom Hakanol Calhanogluom.

U jednom momentu su mu poručili da "skine taj sveti dres". Hakan je počeo da skida dres sa sebe, uz poruku: "Evo, obucite ga vi pa igrajte".

Oglasi

Onda je uslijedio brutalan odgovor s tribina kako "niko ne želi da nosi tvoj dres".

Hakan je sa igračiam Intera stao ispred tribine s navijačima kako bi saslušali ono što im govore. Naravno od igrača se traži veće angažovanje na terenu i da se najzad počnu dobijati utakmice.

Interov poraz od Spezije je zabrinjavajući jer dolazi samo nekoliko dana prije uzvratnog meča osmine finala Lige prvaka protiv Porta u Portugalu. Inter je u prvoj utakmici slavio sa 1:0 golom Lukakua, no neće biti lako izboriti četvrtfinale, posebno ne s onakvom igrom.

Hakanu na ljeto 2024. godine ističe ugovor s Interom. Mediji na Apeninima pišu da je prvi na listi za novi ugovor bio upravo Hakan, koji je pružao dobre partije.

Calhanoglu je pristao da potpiše novi ugovor koji će trajati do ljeta 2027. godine, ali još uvijek nije stigla zvanična potvrda da je posao sklopljen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I večeras se igra Serija A, a Interov gradski rival Milan će u zadnjem meču ovog kola ugostiti Salernitanu, pa Volcanobet kladionica nudi najbolje kvote za vas. Kliknite OVDJE i uvjerite se u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Nije sramota izgubiti od Juventusa, Milana, Napolia, ali od ovih slabih ekipa jeste.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi