Podlo zadirkivanje ili lapsus? Kako god, Kane je izjavom razbijesnio Italijane

Očito je zaboravio

Podlo zadirkivanje ili lapsus? Kako god, Kane je izjavom razbijesnio Italijane

E. Škorić

Engleski napadač Harry Kane je odgovorom na jedno obično pitanje prosto uvrijedio mnoge Italijane.

Ko zna šta je Kaneu tada bilo u glavi, ali kada je bio upitan ko su po njemu glavni favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru ove godine, on se obrukao i među glavne favorite svrstao reprezentaciju koja tamo neće ni putovati.

Poznato je da je Italija porazom od Sjeverne Makedonije ranije u baražu izgubila mogućnost da igra na Mundijalu, pa će aktuelni prvak Evrope propustiti još jedno veliko takmičenje, iako je zvijezda Tottenhama iz nekog razloga uvjerena da će i Azzurri biti dio te velike smotre.

"Ima puno dobrih reprezentacija. Postoje neke vrhunske reprezentacije u Evropi, kao što su Engleska, Njemačka, Francuska, Španija i Italija, zatim Brazil i Argentina izvan Evrope. Da biste osvojili Svjetsko prvenstvo, stvarno morate biti na vrhunska razina u svih sedam utakmica", rekao je Kane.

Možda će to Italijani smatrati uvredom, ali čini se da je u pitanju samo mali lapsus ponajboljeg napadača današnjice. Uostalom, ako žele, Italijani mogu ovo primiti kao dobar kompliment jer ih je Kane svrstio u sami vrh evropskog i svjetskog nogometa.

Oglasi

Kane je, inače, trenutno na dužnosti u reprezentaciji Engleske, a prije dva dana je postigao gol iz penala u Minhenu za remi u Ligi nacija protiv Njemačke (1:1).

Svoj naredni meč Englezi u Ligi nacija igraju u subotu od 20:45 sati, a zanimljivo je da će im rival biti upravo Italija.

Dvije selekcije su na različitim stranama tabele u grupi 3. Italijani su vodeći s četiri boda, Englezi na dnu sa samo jednim bodom, pošto su u prvom kolu neočekivano izgubili od Mađarske, a onda jedva došli do boda kod Njemačke.

Bogata ponuda za sve utakmice

Spektakl Engleska - Italija obilježit će vikend pred nama, a Volcanobet nudi mnoštvo zanimljivih oklada. Ako želite da se uvjerite u to, možete ponudu za spomenutiu meč pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ukoliko želite da odigrate bilo koji meč Lige nacija, učinite to klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi