Za Harryja Kanea postoji samo jedna opcija nakon što je došlo vrijeme za rastanak s Tottenhamom

Na ljeto odlazi?

Za Harryja Kanea postoji samo jedna opcija nakon što je došlo vrijeme za rastanak s Tottenhamom

E. Škorić

Velikoj zviejzdi Tottenham Hotspura Harryju Kaneu rečeno je da ima samo jednu opciju ako odluči napustiti klub na ljeto. To smatra nekadašnji reprezentativac Engleske Gary Neville, uvjeren da je došlo vrijeme da se Kane rastane sa londonskim timom.

Nakon što su Spursi ove sedmice šokantno ispali od Sheffield Uniteda u FA kupu, ponovo se aktivirala priča o Kaneu i njegovom mogućem napuštanju kluba u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Imao je Kane mogućnost da ode iz Tottenhama mnogo prije, ali je ostajao vjeran Spursima, no kako nema trofej u vetrinama, mnogi vjeruju da će najzad prelomiti i odlučiti da napravi korak više u svojoj karijeri.

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Gary Neville vjeruje da je Old Trafford jedina realna Kaneova opcija u ovom trenutku, iako je 2021. godine bio jako blizu potpisa za Manchester City, a svojevremeno je bio i na "pragu Real Madrida".

"On je veliki profesionalac i mislim da bi Harry Kane mogao sada otići i klub bi mu omogućio da ode. Zbog Cityjeve potrošnje i kupovine Erlinga Haalanda, vjerujem da nije u igri za Kanea, dok Unitedu treba očajnički centarford, pa mislim da je United jedina opcija za Kanea u ovom trenutku", rekao je Neville.

“Navijači Tottenhama bit će bijesni na mene – reći će da to ja dolazim na televiziju i pokušavam dovesti njihovog igrača u Manchester United. Nije. Samo mi se čini da se u ovom trenutku najvjerovatnije razmišlja o odlasku", dodao je nekadašnji reprezentativac Engleske.

Oglasi

Također je Neville kazao da sumnja da bi Kane otišao u Chelsea zbog rivalstva u Londonu, te da iz istog razloga otpada i Arsenal.

“Daniel Levy bi bio sretniji da je ga proda u inostranstvo, a spominjalo se da bi mogao otići u Bayern. Kane želi trofeje i onda mora na ljeto da ode iz Tottenhama, ali za mene je Manchester United jedina prava opcija za njega", poručio je Neville.

Kane je najbolji strijelac u historiji Tottenhama, a u ovoj sezoni je na 18 golova i dvije asistencije u 25 mečeva Premiershipa.

U Fa kupu je dao jedan gol na dva meča, a jedan gol uz asistenciju ima na sedam nastupa u Ligi prvaka.

Njegov Tottenham izgubio je prvi meč osmine finala od Milana sa 1:0, a sada će početkom naredne sedmice odmjeriti snage sa Rossonerima u Londonu i eto prilike da Kane još jednom pokaže klasu i da po ko zna koji put obraduje mnoge navijače ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham svoj naredni meč igra u Premier ligi ovog vikenda. Rival Spursima bit će Wolverhampton u subotu, a kompletnu ponudu pronađite na stranici Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Promo

Top Komentari

AjmanMuj
Trebaš ostati, London je tvoj grad, ti si glavni tu. Ali ako već moraš ići, slažem se i ja da je Utd najbolja opcija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi