Salihamidžić u tajnosti otputovao na Azurnu obalu: Prvo ručak, pa utakmica, pa sati pregovora

Jedno od bitnijih pitanja za budućnost

Salihamidžić u tajnosti otputovao na Azurnu obalu: Prvo ručak, pa utakmica, pa sati pregovora

E. Škorić

Prema pisanju njemačkih medija, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić otputovao je iz Minhena na još jedno poslovno putovanje. Njegovo odredište je francuska Azurna obala, gdje je nekadašnji reprezentativac naše zemlje otišao da gleda meč Evropske lige uživo, ali i na nove pregovore sa golmanom kojeg želi u budućnosti na golu Bayerna.

Salihamidžić je Bayernov glavni operativac i često putuje na razne destinacije kako bi radio na transferima koje klub odluči da sprovede. Ovaj put se tajno zaputio prema Nici zajedno s tehničkim direktorom kluba Marcom Neppeom. Dvojac je u Nicu stigao jučer nekoliko sati prije utakmice Monaca i Crvene zvezde u Evropskoj ligi.

Za to što su Salihamidžić i Neppe toliko zainteresovani da gledaju utakmicu Evropske lige uživo na stadionu, zaslužan je isključivo golman Alexander Nübel. On je pod ugovorom s Bayernom do 2025., od 2021. je na posudbi u Monacu.

Kako prenosi "Bild" pozivajući se na Nübelovo okruženje, golman i dvojica predstavnika Bayerna će tom prilikom sjesti zajedno. Razgovor će se stoga voditi o budućnosti 26-godišnjaka s njemačkim velikanom.

Neuer stoji na putu Nübelu u Bayernu

Salihamidžić se smatra velikim zagovornikom bivšeg U21 reprezentativca. Ako sportski direktor Bayerna bude htio, Nübel bi na kraju trebao krenuti stopama Manuela Neuera. Međutim, minhenski kapiten produžio je prošlog maja svoj ugovor do 2024. - odluka koja ima veliki utjecaj na Nübelovu budućnost.

Golman je isključio rani povratak u Bayern, uglavnom zbog Neuera. "Ne dolazi u obzir da se vratim ako je Manu još tamo. To sigurno neću učiniti, to mogu isključiti", pojasnio je prije nekoliko sedmica u razgovoru za Kicker. Kako i gdje će Nübel nastaviti nakon sezone 2022/23?

Oglasi

Bild tvrdi da će Salihamidžić i Neppe imati puno posla za uvjeravanje tokom gostovanja na Azurnoj obali.

Puno posla za Bayernovog glavnog operativca unatoč pauzi koja slijedi

Lov na prvo mjesto pred žrijeb osmine finala Lige prvaka

Bayern trenutno bilježi dobre rezultate, čak šest pobjeda u Ligi prvaka i Bavarci su pred žrijeb u ponedjeljak ipak favoriti za najveće domete, a u Bundesligi klub pokušava konačno sjesti na vrh tabele, a kada se to dogodi i kada preskoči Union Berlin, pitanje je hoće li više prvenstvo u Njemačkoj biti zanimljivo.

Bayern u subotu u 15:30 sati igra meč s Herthom u Berlinu u okviru 13. kola Bundeslige i to je pretposljednje kolo prije nego nam dođe Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Volcanobet kladionica nudi brojne oklade na sve utakmice svih sportova širom svijeta i vrhunske kvote, a možete ih pronaći OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

Choupo-Moting briljira u dresu Bayerna, ali već u januaru pravi transfer karijere?

Eric Maxim Choupo-Moting iznenadio je sve fantastičnim igrama u posljednje vrijeme u dresu Bayerna, a njemački mediji pišu da bi iskusni napadač to itekako mogao da naplati i na zalasku karijere napravi transfer života.

Kamerunac je u Bayern stigao na ljeto 2020. godine nakon što je dvije sezone proveo u dresu PSG-a. Međutim, baš kao u Parizu i u Minhenu je prethodne dvije godine imao ulogu rezervnog napadača.

Choupo-Moting je bio rezerva Robertu Lewandowskom i nije se previše naigrao protekle dvije sezone. Očekivao je nakon odlaska Poljaka da će konačno da zaigra više, ali početak sezone nije previše obećavao.

Julian Nagelesmann na početku sezone nije dao ovom 33-godišnjaku šansu, ali je to uradio prije nekoliko sedmica i bilo je jasno da je napravio pravi potez.

Choupo-Moting je oduševio sve svojim igrama u dresu Bayerna u posljednjih nekoliko mečeva jer je uspio da zabije čak sedam golova u posljednjih šest utakmica što je oduševilo navijače njemačkog kluba.

Oglasi

Iskusni napadač s Bayernom ima ugovor do kraja ove sezone i već sada se špekuliše da mu Bavarci neće ponuditi nastavak saradnje bez obzira što Choupo-Moting igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme.

Zbog toga su njemački mediji počeli špekulisati da bi Kamerunac već u januaru mogao da potraži novi klub jer je nezadovoljan što niko iz Bayerna nije odlučio da ga kontaktira i počne pregovore oko novog ugovora.

Njegove odlične igre nisu prošle nezapaženo jer se danas u njemačkim i engleskim medijima uveliko piše o tome da bi Choupo-Moting u januaru mogao da napravi transfer karijere i završi u Premiershipu.

Navodno, interes za iskusnog napadača pokazao je Manchester United koji traži izrazitog napadača i čak se piše o tome da bi Choupo-Moting mogao da bude zamjena za Cristiana Ronalda koji će prema svemu sudeći napustiti Old Trafford u zimskom prelaznom roku.

Kamerunac se nalazi na meti Crvenih đavola i ozbiljno razmatraju opciju da ga kupe jer su svjesni da ga mogu dobiti dosta jeftino s obzirom da će ući u posljednjih šest mjeseci ugovora s Bayernom.

Međutim, pitanje je da li će ga Bayern pustiti tako lako jer se Kamerunac pokazao kao odlično rješenje u napadu u prethodnim utakmicama. Da li će ih Choupo-Moting primorati da razmisle o novom ugovoru ili će na kraju on zatražiti odlazak već u januaru ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dosadašnjem dijelu sezone iskusni 33-godišnji napadač odigrao je ukupno 13 mečeva za Bayern i uspio je zabiti osam golova i upisati još tri asistencije.

Ponikao je u dresu HSV-a, a pored Bayerna i PSG-a igrao je još za Nuremberg, Mainz, Schalke i Stoke City. Za reprezentaciju Kameruna odigrao je 68 utakmica i postigao je 18 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi