Uzalud su sve peticije protiv Hasana Salihamidžića
Foto - EPA

Klub mu pruža podršku

Uzalud su sve peticije protiv Hasana Salihamidžića

M. Šljivak

Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su prije nekoliko dana peticiju za odlazak Hasana Salihamidžića sa mjesta sportskog direktora kluba.

Do srijede poslijepodne peticiju za ostanak Hansija Flicka i smjenu Hasana Salihamidžića potpisalo je više od 60.000 ljudi, no klub je dao apsolutnu podršku nekadašnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Odbor direktora, te Izvršni odbor kluba, prema tvrdnjama Kickera ne obraćaju pažnju na ovakve peticije, te su čvrsto stali iza Salihamidžića i pružili su mu punu podršku.

Peticija je pokrenuta nakon što je trener kluba Hansi Flick najavio ostavku na mjesto trenera na kraju sezone, a to se navijačima nije dopalo.

Oni vjeruju da se Flick na ovaj potez odlučio zbog loših odnosa sa Salihamidžićem, koji vodi posao oko transfera u ekipi Bayerna.

Flick je ranije tražio da se više pita za transfere. Navijači smatraju da ima pravo da to zahtjeva od kluba, koji je međutim čvrst pri stavu da se Salihamidžiću i ljudima koji još odlučuju o transferu niko ne treba miješati u posao.

Oglasi

Također, rukovodstvo kluba smatra da je odrađen veoma dobar posao kada su transferi u pitanju, pa nije nikakvo čudo što je Salihamidžić dobio veliku podršku.

Razočarani igrači Bayerna odabrali stranu u sukobu Flicka i Salihamidžića

Hansi Flick je nakon utakmice u Ligi prvaka sa PSG-om rukovodstvu bavarskog kluba saopštio odluku o odlasku, a igračima je sve rekao nakon utakmice protiv Wolfsburga prethodnog vikenda.

Bayern je zatim uputio saopštenje u kojem je poslao jasnu poruku da će sa Flickom nastaviti razgovore u narednom periodu, te se nadaju kako će on ipak ostati u klubu do kraja ugovora 2023. godine.

Navijači kluba stranu su u ovom sukobu već odabrali. Oni bi radije Salihamidžiću vidjeli leđa, a kako navodi Bild, igrači su također na strani 56-godišnjeg stručnjaka.

Oglasi

Ovaj list navodi kako je ekipa u konfliktu ovog dvojca bila na strani Flicka, a oni najiskusniji, Manuel Neuer i Thomas Muller, veoma su razočarani zbog načina na koji se klub ponašao tokom svih dešavanja.

Igrači smatraju da su se svi problemi morali riješiti na bolji način, te da se premalo radilo na razgovorima sa 'zaraćenim' stranama i istakli su želju da sa Flickom rade do isteka ugovora 2023. godine.

U Bayernu će tokom ljeta sigurno biti dosta zanimljivih dešavanja i ostaje nam da vidimo hoće li Flick ostati na klupi ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kladionica MaxBet vam već sad omogućava klađenje na susret Mainz - Bayern, a kvote u ovoj kladionici zaista odlične.

MaxBet zapratite na Instagramu i Facebooku!

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Jbg realno Hasan se pita više od Flicka al zadnja je od Hoenessa
3 1
Sloboda
A ovaj flick htio dovesti wernera da bude zamjena Lewi, 60 miliona dati za zamjenu, I htio još onog propalog gőtzea...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi