Hrvatska i Srbija u grupi smrti na Evropskom prvenstvu

Održano izvlačenje grupa

Hrvatska i Srbija u grupi smrti na Evropskom prvenstvu

Danas su u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu izvučene grupe za Evroposko prvenstvo u rukometu koje će se početkom naredne godine održati u Hrvatskoj.

Najzanimljivija je, svakako, grupa A koja je već prozvana grupom smrti, a u njoj se nalaze domaćin Hrvatska, Srbija, Švedska i Island. 

Reprezentacija Austrije, koja je izbacila našu reprezentaciju u posljednjem kolu kvalifikacija, u Hrvatskoj će igrati protiv Francuske, Bjelorusije i Norveške i sigurno će imati veoma težak zadatak da prođe dalje. 

U grupi C nalaze se čak tri reprezentacije iz regiona - Crna Gora, Slovenija i Makedonija, a osim njih tu je i Njemačka. I konačno, u grupi D, nalaze se Španija, Danska, Češka Republika i Mađarska. 

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo igrat će se od 12. do 28. januara, a titulu najbolje reprezentacije branit će Njemačka, koja je na posljednjem prvenstvu u Poljkoj bila najbolja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi