Hrvatska poražena od Belgije, sada je upitan i baraž

Hrvatska - Belgija 1:2

Hrvatska poražena od Belgije, sada je upitan i baraž

Domaćim porazom na stadionu Maksimir u Zagrebu Hrvatska je pod znak pitanja dovela nastup u dodatnim kvalifikacijama obzirom da vrlo lako može biti najslabiji drugoplasirani tim evropske zone kvalifikacija za Mundijal. 

Sjajni napadač Romelu Lukaku bio je centralna figura večerašnje utakmice. Sjajnim golovima u 15. i 38. minutu i teoretski je potvrdio nastup na Mundijalu naredne godine.

Prvi pogodak uslijedio je nakon greške Perišića na sredini terena, uslijedio je pas za Lukakua koji je pobjegao svojim čuvarima, zaobišao Pletikosu i poentirao za 1:0.

Loše izveden prekid koštao je Hrvatsku u 38. minutu, loptu je ponovo dobio Lukaku, pobjegao je Kovačiću, izašao sam pred Pletiosu i po drugi put pogodio.

Hrvatska je u nastavku u početku bila za nijansu konkretnija i dominantnija u odnosu na bezidejno prvo poluvrijeme, ali ni to nije rezultiralo nekom velikom prilikom.

Belgijanci su preko Fellainija mogli i do trećeg gola, ali je petnaestak minuta prije kraja odlično reagovao Pletkosa i spasio svoj gol.

Hrvatska ipak u 83. minutu dolazi do počasnog pogotka. Nakon udarca Kalinića, odbijanac je pod prečku Belgije pospremio Niko Kranjčar, postavivši konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.