Procurio sastav Hrvatske za Slovačku, Dalić spremio iznenađenja

Nekoliko promjena

Procurio sastav Hrvatske za Slovačku, Dalić spremio iznenađenja

E. Škorić

Od 20:45 sati Hrvatska igra protiv Slovačke susret kvalifiakcija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska lovi prvo mjesto u gurpi i nravno neophodna joj je pobjeda u duelu sa Slovačkom u Osijeku. Ako dobije, ostat će prva, dok istovremeno drugoplasirana Rusija svoj meč igra u gostima kod Slovenije.

Selektoru Zlatku Daliću nedostaje kartonirani Mateo Kovačić. Umjesto njega startat će Mario Pašalić. Dalić je na jučerašnjoj presici najavio promjene u prvih 11 kako bi donio svježinu.

"Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga što neko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni", rekao je, dodavši kako se Vida vraća na svoju poziciju u odbrani.

Već je procurio sastav Hrvatske, a Dalić je umjesto Petkovića u napad poslao Kramarića. Sosu na lijevom beku mijenja Barišić. Iznenađenje je svakako Ivanušec na desnom krilu dok je Nikola Vlašić ostao na klupi.

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Vida, Gvardiol, Barišić - Brozović, Modrić - Ivanušec, Pašalić, Perišić - Kramarić

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatskoj dakako pripada uloga velikog favorita, mada ni Slovačka nije za odbaciit. MaxBet kladionica nudi široku ponudu za ovaj duel, ali i za sve druge duele u kvalifikacijama. Kliknite OVDJE i uživajte!

MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

user1614932756
Bas ih je iznenadio vode 2:1 haha
2 0
Alen23
Nece Hrvatska pobjesit al nece ni Rusija tako da ce ovo bit vcrs iznenadjenje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti