Okršaj na Parkenu: Dalić i Enrique saopštili početne sastave

Hrvatska igra protiv Španije

Okršaj na Parkenu: Dalić i Enrique saopštili početne sastave

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske danas igra meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Španije.

Utakmica između Hrvatske i Španije igra se na Parken stadionu u Kopenhagenu, te nas siguno očekuje dosta uzbuđenja i velika borba za mjesto koje vodi u četvrtfinale ovog takmičenja.

Hrvatska i Španija nisu blistale baš u grupnoj fazi i tek su u posljednjem kolu pobjedama uspjele da osiguraju plasman u nokaut fazu Eura.

Mnogi vjeruju da su Španci favoriti u ovom okršaju, ali Vatreni su pokazali da ih ne treba tako lako otpisivati. Utakmica na Parkenu igra se od 18 sati, a Zlatko Dalić i Luis Enrique su otkrili početne sastave.

Hrvati su jučer dobili veliku udarac jer je saopšteno da Ivan Perišić propušta meč nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

Perišić je bio ponajbolji igrač Hrvatske u grupnoj fazi i jasno je da je njegov izostanak došao u najgorem trenutku. Međutim, Dalić je odlučio šansu od prve minute dati Rebiću.

Oglasi

Hrvatska: Livaković, Ćaleta-Car, Gvardiol, Juranović, Vida, Kovačić, Modrić, Brozović, Rebić, Vlašić, Petković.

Španija: Unai Simon, Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Gaya, Busquets, Koke, Pedri, Sarabia, Ferran Torres, Morata.

Podsjećamo, utakmicu između Hrvatske i Španije sudi turski sudija Cuneyt Cakir, a njegovi pomoćnici su Bahattin Duran i Tarik Ongun, dok je četvrti sudija Andreas Ekberg. U VAR sobi će biti njemački sudija Bastian Dankert.

Također, imate još uvijek vremena da se kladite na ovu utakmicu. Kladionice su mnogo više na strani Španije, a ukoliko vjerujete u pobjedu Hrvatske onda ove kvote morate iskoristiti.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kladionica MaxBet je u svojoj ponudi spremila kvote za meč Hrvatske i Španije, a možete ih pogledati OVDJE.

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

pero98
Sretno Vatreni. Idemo po pobjedu. Vi to možete.
2 6
Zgembic
Cener na 4:0 za Spance..: neopisiva radost u UZP
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije