Indirekt sa druge planete: Udaljenost pet metara, cijeli tim na liniji, a onda se "desio" golman

Majstorija

Indirekt sa druge planete: Udaljenost pet metara, cijeli tim na liniji, a onda se "desio" golman

A. Čaušević

Iz Italije nam stiže zaista majstorski gol in indirekta i to sa susreta članova Serije D između ekipa Puteolana - Cavese.

Sa pobjedom od 3:0 nad Puteolaneom Cavese je skočio na drugo mjesto na tabeli. U kolu sredinom sedmice važećem za četvrtu rundu Serije D Grupe H, Orlovi su visokom pobjedom osvojili vrlo važna tri boda.

Aliperta, Munoz i Banegas protagonisti su ovog uspjeha koji će ostati upamćen i po zanimljivoj "epizodi" koja je stigla u prvom poluvremenu. Ključ meča koji je u konačnici i odredio u kojem smjeru će ići susret

Sve se dogodilo u 38. minuti kada je Aliperta direktno iz indirekta pospremio loptu u mrežu za prednost gostiju od 0:1. Na ovaj način bi se činilo sasvim normalnim osim da nije bilo u pitanju majstorski gol iz indirekta.

Amelio, defanzivac Puteolane, dodao je golmanu Lambertiju koji svojim rukavicama blokira loptu u kaznenom prostoru. Za sudiju je to bilo namjerno hvatanje lopte u ruke i dosuđen je indirekt.

Oglasi

U tom trenutku nema puno izbora, blizak položaj lopte tjera trenera Puteolane na gotovo obavezan izbor: cijeli tim djeluje kao živi zid na gol-liniji. Snimak prikazuje deset igrača i golmana u pokušaju da podignu neku vrstu ljudskog zida koji bi mogao zatvoriti svaki ugao gola.

Ipak, sve je bilo neuspješno pošto je Alperta uspio pronaći put do gola i zabiti gol. Veliki dio odgovornosti svakako nosi i golman koji je letio u prazno.

Greška domaćina je zapravo bila sta što su odmah pomjerili sa gol-linije kada je sudija dao znak te su se tako stvorile rupe da lopta može doći do mreže.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U tom trenutku, zapravo, dovoljan je djelić sekunde da Aliperta očima shvati gdje je bio prvi slobodan prostro da smjesti loptu.

Lopta je na kraju pogodila unutrašnji dio stative prije nego što je završila u golu. Pogodak koji otvara put za Cavesea koji zatim pronalazi i drugi gol preko Munoza, a zatim i Banegasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi