Roma nije ni zaboravljena, a već stigle katastrofalne vijesti za Inter i to pred okršaj s Barcelonom

Lautaro otpao?

Roma nije ni zaboravljena, a već stigle katastrofalne vijesti za Inter i to pred okršaj s Barcelonom

E. Škorić

Inter u utorak dočekuje Barcelonu u važnoj utakmici Lige prvaka, a trener Simone Inzaghi suočava se s novim problemima.

Poraz od Rome (1:2) u subotu na Giuseppe Meazzi nije najgora vijest koja je zadesila Inzaghija i njegove saradnike. Dan kasnije, mediji u Italiji izvještavaju da se povrijedio jedan od najboljih igrača, zbog čega bi vrlo lako mogao propustiti derbi s Barcelonom u 3. kolu Lige prvaka.

Interov napadač Lautaro Martinez pretrpio je potencijalnu povredu bedra nakon jučerašnjeg poraza. Ova vijest itekako bi pogodila Inter, budući da definitivno u utorak nema ni Romelua Lukakua, koji je već neko vrijeme van terena.

U tom slučaju bi u napadu Edinu Džeki društvo pravio Joaquin Correa, pa bi ovaj tim bez dvije prve napadačke opcije morao da se suoči sa možda ključnim rivalom u borbi za plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Inter ima tri boda u prva dva kola, a dueli s Barcelonom u 3. i 4. kolu grupne faze vjerovatno će biti odlučujući u borbi za prva dva mjesta.

Barcelona ima također tri boda nakon dva kola, a kao apsolutni favorit u utorak stiže u Milano.

Inter je pretrpio čak četiri poraza na osam mečeva u Seriji A ove sezone, te je bez bodova u prethodna dva susreta. Prije poraza od Rome, doživio je i poraz od Udinesea.

Zbog svega toga trener Inzaghi je pod lupom i vjeruje se da bi već nakon utakmice s Barcelonom mogao postati bivši. Unatoč tome, Inzaghi nije zabrinut, a nakon izgubljene utakmice od Rome kazao je da je to bila najbolja predstava njegove ekipe u ovoj sezoni bez obzira na konačan ishod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, za sve ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi fantastične kvote za duele u Ligi prvaka. Sve kvote pronađite OVDJE! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Pa to je pojacanje...... tele od igraca...... overrated
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi