Inzaghi uči na greškama, protiv Bayerna mijenja napad

Inzaghi uči na greškama, protiv Bayerna mijenja napad

E. Škorić

Inter će u srijedu navečer biti domaćin Bayernu u susretu 1. kola grupne faze Lige prvaka.

Inter je u grupi smrti zajedno s Bayernom i Barcelonom uz autsajdera, ekipu Plzena, a već na startu najteži mogući izazov za viceprvaka Italije.

Utakmica dolazi u pomalo nezgodnom momentu za Simonea Inzaghija, pošto j Inter vezao dva poraza u Seriji A, drugi je pretrpljen od gradskog rivala Milana minule subote.

U toj utakmici je Edin Džeko počeo na klupi, dok su starteri bili Lautaro Martinez i Joaqin Correa, budući da je nedostajao povrijeđeni Romelu Lukaku.

Bh. reprezentativac je tek u 64. minuti ušao u igru, a samo tri minute kasnije postigao je pogodak za 3:2, a ubrzo je imao još neke dobre pokušaje, ali nije pomogao Nerazzurrima da se spase poraza.

Inzaghi je svjestan da je napravio pogrešku, pa italijanski mediji tvrde da će u utakmici protiv Bayerna starteri biti Martinez i Džeko, dok će Correa ovaj put ostati na klupi.

Oglasi

Krilni defanzivac Matteo Darmian trebao bi startati s lijeve strane umjesto Denzela Dumfriesa.

Također, Tuttosport izvještava da Robin Gosens vjerojatno neće startati protiv njemačkog prvaka, ali će dobiti priliku u tri utakmice prije septrembarske reprezentativne stanke.

Inzaghi se nada da će ove promjene poboljšati igru Intera i da će na taj način biti opasniji po gol Bayerna, koji svakako ulazi kao veliki favorit.

Inter i Bayern sastaju se od 21 sat. To će biti njihov prvi međusobni duel u Ligi prvaka nakon 11 godina. Posljednji put je Inter kao gost slavio s 3:2. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Počinje Liga prvaka, počinje nogometni šou! Sve kvote za sve mečeve možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Mjenjo ne mjenjo šinter će popit 4 komada
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije