Irci otkrili zašto je NFSBiH tražio da se igra na Grbavici, a ne na Bilinom polju

Dobili dozvolu od UEFA-e i FS Sjeverne Irske

Irci otkrili zašto je NFSBiH tražio da se igra na Grbavici, a ne na Bilinom polju

A. Čaušević

U ponedjeljak je NFSBiH saopštio kako će se polufinalna utakmica play-offa za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igrati na Grbavici. 

Mediji iz Sjeverne Irske su danas otkrili i razloge zašto je krovna kuća bh. fudbala odlučila da promijeni lokaciju odigravanja vrlo važnog meča.

Belfast live navodi da je NFSBiH pitao UEFA-u i FS Sjeverne Irske može li se meč igrati na stadionu Grbavica jer je teren Bilinog polja u lošem stanju nakon utakmice Lige nacija protiv Poljske početkom mejseca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

IZ NFSBiH su dali garancije kako je teren stadiona Grbavica u veoma dobrom stanju pa su UEFA i FS Sjeverne Irske pristali na promjenu stadiona.

Utakmica BiH - Sjeverna Irska će se igrati 8. oktobra od 20:45, zbog trenutne epidemiološke situacije i pandemije koronavirusa meč će se igrati bez prisustva publike.

Top Komentari

Brotherze
Hvala Fuadu Kasumovicu koji nam evo otjera i repku iz Zenice
6 0
Shex79
I onda meni @redbull kaze da je teren u jako dobrom stanju hahaha, vidis druze da nije. Nisu ni iz saveza bas toliki blečci, trenutno teren Grbavice je najbolji u drzavi ubjedljivo! ;) ??
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi